Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a declarat, pentru MEDIAFAX, că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu nu îl priveşte, fiind o chestiune între Vântu şi procuratură.

156 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură

Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură (Imagine: Dragos Cristescu/Publimedia)

Întrebat dacă este mulţumit de decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât vineri ca Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar să fie fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, Sebastian Ghiţă a spus că "nu este vorba de a fi mulţumit".

"Nu mă priveşte, eu nu am niciun rol în această situaţie. Această situaţie nu este între mine şi dânsul (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.), este între procuratură şi dânsul", a spus Sebastian Ghiţă. El a refuzat să facă alte comentarii.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat la Direcţia Cercetări Penale, unde a fost încarcerat în urma deciziei de vineri a Tribunalului Bucureşti, că Sebastian Ghiţă este doar "o unealtă în mâna Cotroceniului". "Atunci când am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise", a spus Vîntu, el adăugâd că are "o surpriză" pentru preşedintele Traian Băsescu, pe care o va prezenta luni.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, recursul procurorilor faţă de decizia de cercetare în libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Decizia Tribunalului Bucureşti, luată cu majoritate de voturi, este definitivă.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Într-o declaraţie remisă MEDIAFAX în 26 aprilie, Sebastian Ghiţă a spus că a fost "şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu şi Ion Ilie", care au încercat să obţină de la el "peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte". El a precizat atunci: "Sorin Ovidiu Vântu se luptă acum cu justiţia, nu cu mine".

"Procurorii au realizat flagrantul în care se luau primii bani. Vântu mi-a propus mereu să anunţ că suntem un tandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fără ieşiri publice, încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnul Vântu", a mai spus atunci Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici