Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Poliţistul care şi-a împuşcat iubita avea dreptul să poarte arma şi în timpul liber

Poliţistul din I.L. Caragiale care şi-a împuşcat iubita, apoi s-a sinucis avea voie să poarte armamentul şi în timpul liber, a declarat, duminică, şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Marian Gălbenuş, precizând că la postul de poliţie la care lucra bărbatul există un seif pentru păstrarea armelor.

1075 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Poliţistul care şi-a împuşcat iubita avea dreptul să poarte arma şi în timpul liber

Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Poliţistul care şi-a împuşcat iubita avea dreptul să poarte arma şi în timpul liber (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Dâmboviţa a spus că poliţistul Marius Cârstea, ajutor al şefului postului de Poliţie din comuna I.L. Caragiale, era în timpul liber şi că ultima dată a fost văzut duminică dimineaţă, în jurul orei 03.30, în timp ce se îndrepta de la serviciu spre locuinţa sa.

"Poliţistul avea dreptul să poarte armamentul din dotare, conform unui ordin intern. La postul de poliţie există un seif corespunzător pentru păstrarea armelor, dar, repet, agentul avea dreptul să poarte armamentul asupra lui şi în timpul liber. În 28 noiembrie 2012 el fusese testat psihologic, controlul arătând rezultate corezpunzătoare. Procurorul va stabili ce s-a întâmplat", a declarat şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Marian Gălbenuş.

El a mai spus că Marius Cârstea era un "poliţist exemplar".

"Era un poliţist exemplar, iar postul de poliţie din Ion Luca Caragiale era un post cu rezultate bune. Era un poliţist exemplar şi nu era cunoscut cu probleme. Îşi făcea datoria, avea o familie normală. Era divorţat, nu avea copii", a adăugat şeful Poliţiei Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, în 2004 poliţistul a absolvit Şcoala de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice la Universitatea "Valahia" din Târgovişte, iar acum era student în anul al doilea la Facultatea de Drept de la aceeaşi universitate.

Localnicii spun că mama poliţistului, care lucrează în Italia, nu ar fi fost de acord cu relaţia fiului ei pe motiv că fata este de etnie romă şi că femeia îl suna periodic pentru a-i aminti să pună capăt relaţiei, acesta putând fi unul dintre motivele neînţelegerii între cei doi tineri.

Costel Pârşă, tatăl tinerei, care este preşedintele Partidei Romilor din comuna dâmboviţeană Vlădeni, spune că fata a lucrat ca funcţionar public la Primăria Vlădeni, dar acum nu mai are un loc de muncă.

El a cerut sprijinul cunoscuţilor şi al primarului din localitate pentru a fi ajutat financiar pentru tratamentul tinerei, care este internată în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Poliţistul, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit mort în maşina sa, duminică dimineaţă, iar prietena lui de 23 de ani a fost găsită în stare gravă, fiind împuşcată în cap.

Primele date arată că poliţistul, agent principal Marius Cârstea, care lucra la Poliţia Dâmboviţa din anul 2004, şi-a împuşcat iubita în cap cu arma din dotare, apoi s-a sinucis, cei doi fiind descoperiţi de către o patrulă de Poliţie duminică dimineaţă, în jurul orei 6.30, în maşina poliţistului, care era parcată în spatele dispensarului din comună. Potrivit unor surse judiciare, arma din dotare cu care poliţistul şi-a împuşcat iubita, apoi s-a sinucis, este un pistol Carpaţi cu calibrul 7,65 milimetri, care urmează să fie expertizat.

Tânăra împuşcată, Elena Pârşă, este sora fostului fotbalist de la Petrolul Ploieşti Marian Pârşă, mort în februarie 2010, după ce cu patru ani înainte fusese diagnosticat cu cancer.

Potrivit medicilor, fata este în stare critică.

"Este în stare foarte gravă, în comă depăşită. A fost echilibrată hemodinamic şi respirator şi a ajuns la Spitalul Floreasca", a declarat directorul Spitalului Judeţean din Târgovişte, Radu Petrescu, precizând că pronosticul în acest caz este rezervat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici