Şeful Vămii Ploieşti: Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii. O parte ajungea la preşedintele S.B.

Şeful Biroului Vamal Ploieţti, Cornel Costea, a declarat, în faţa judecătorilor, că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.".

246 afișări
Imaginea articolului Şeful Vămii Ploieşti: Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii. O parte ajungea la preşedintele S.B.

Şeful Vămii Ploieşti: Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii. O parte ajungea la preşedintele S.B. (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Magistraţii care au decis arestarea preventivă a lui Costea pentru 29 de zile arată în motivarea acestei hotărâri că acesta a fost sincer pe parcursul audierii, descriind în amănunt modul în care se derulau activităţile şi în care se împărţeau banii.

Instanţa arată că potrivit lui Costea, "în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P. şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.".

În ceea ce priveşte suma de 10.000 de lei, la primirea căreia a fost prins în flagrant delict, Costea a declarat că banii erau "dintr-o restanţă mai mare", şi au fost puşi în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V..

Şeful Biroului Vamal Ploieşti, arestat preventiv pentru corupţie, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia, în cauză fiind efectuate cercetări şi faţă de alţi lucrători vamali de la Ploieşti, informează, vineri, DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploieşti, de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, patron a mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000-50.000 euro, în schimbul neprezentării tirurilor la controlul fizic în vama Ploieşti. După primirea sumei menţionate, Cornel Costea a impus să îi mai fie dată suma de 20.000 lei.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost prins în flagrant delict, joi, în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare.

Lui Costea i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, el fiind reţinut pentru 24 de ore, joi.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile. Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

În cauză procurorii efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, lucrători vamali la Biroul vamal Ploieşti, precizează DNA.

La instrumentarea cauzei, procurorii colaborează cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Procurori din structura centrală a DNA şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române au făcut, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici