Senator PDL: Recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă se va face în patru etape

Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Prodan, susţine că în cazul pensionarilor care au fost încadraţi în grupele a I-a şi a II-a de muncă recalcularea pensiilor va avea patru etape, apreciind că finalul acestui proces ar putea fi în 2014.

1294 afișări
Imaginea articolului Senator PDL: Recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă se va face în patru etape

Senator PDL: Recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă se va face în patru etape (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Tiberiu Prodan a spus, într-o conferinţă de presă, că majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost încadrate în grupele a I-a şi a II-a de muncă este prima etapă în acest proces de recalculare.

"Încercăm să soluţionăm situaţia persoanelor care au fost încadrate în gupele I şi II de muncă", a spus senatorul PDL, care a menţionat că efortul Guvernului este mare ţinând cont că e vorba de 1,5 milioane de persoane.

El a arătat că un al doilea pas în recalcularea pensiilor acestor persoane ar urma să prevadă acordarea unei sume suplimentare, spre sfârşitul acestui an, după care, a treia etapă reprezintă recalcularea pensiilor celor din grupa I de muncă, urmând ca ultima etapă, care s-ar putea încheia în 2014 să stabilească toate pensiile celor din cele două grupe de muncă.

Prodan a spus că procesul este dificil întrucât este vorba de drepturi diferenţiate.

Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost încadraţi în grupele a II-a şi a I-a de muncă beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate cu 50 la sută pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă şi cu 25 la sută pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici