Voicu ar mai fi primit de la Căşuneanu alţi 60.000 euro, DNA i-a adus la cunoştinţă o nouă învinuire

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, au declarat, vineri, surse judiciare.

70 afișări
Imaginea articolului Voicu ar mai fi primit de la Căşuneanu alţi 60.000 euro, DNA i-a adus la cunoştinţă o nouă învinuire

Senatorul PSD Cătălin Voicu a venit la DNA (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatorul PSD Cătălin Voicu nu a vrut să facă nicio declaraţie la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Voicu le-a cerut, vineri, procurorilor DNA să îl lase să îşi recitească declaraţia dată în faţa anchetatorilor după ce a fost ridicat de aceştia din trafic, la sfârşitul anului trecut. Cererea nu a fost admisă de procurori, care i-au precizat senatorului PSD că nu pot face acest lucru deoarece ţine de strategia anchetei.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Voicu faptul că pe numele lui s-a mai formulat o acuzaţie de trafic de influenţă, vizând suma de 60.000 de euro pe care ar fi primit-o de la Costel Căşuneanu pentru a interveni la magistraţi să rezolve favorabil un dosar al omului de afaceri. Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri, au precizat sursele citate.

Cătălin Voicu a fost chemat din nou, luni, la DNA, când va trebui să dea o declaraţie în legătură cu această nouă acuzaţie, potrivit aceloraşi surse.

În urmă cu o zi a venit la DNA şi omul de afaceri Costel Căşuneanu. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii i-au adus, joi, la cunoştinţă omului de afaceri Costel Căşuneanu o nouă acuzaţie, iar audierea lui a fost programată pentru o dată ulterioară.

Cătălin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Procurorii i-au impus senatorului PSD Cătălin Voicu să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

Cătălin Voicu a mai fost audiat, în decembrie 2009 şi în ianuarie, de către procurorii anticorupţie, care i-au impus interdicţia de a părăsi Capitala. Senatorul a contestat măsura la instanţa supremă, însă apoi şi-a retras contestaţia.

În acelaşi dosar, preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu. Florin Costiniu este suspectat că ar fi intervenit pe lângă colegi judecători de la Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea unui dosar în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Omul de afaceri Marius Locic a fost audiat şi el în dosarul senatorului Voicu.

Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi ş Drumuri Naţionle din România (CNADNR).

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că în luna august 2009, Costel Căşuneanu, asociat al SC PA &CO Internaţional SRL Bacău i-a cerut numitului Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarului 3360/2/2009, având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR, pentru ca aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale menţionate", consemnează instanţa supremă în încheierea prin care au decis definitiv ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul impusă lui Costel Căşuneanu de procurorii DNA.

Instanţa notează, în actul citat, faptul că senatorul Cătălin Voicu a fost de acord şi, în schimbul intervenţiilor sale, ar fi pretins şi ar fi primit de la Costel Căşuneanu, foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro, folosind în discuţiile purtate termenul de "împrumut", pentru a disimula fapta de corupţie.

"Ca urmare a acestei înţelegeri, Voicu Cătălin l-a contactat ulterior pe Florin Costiniu - preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi i-a cerut, ca în schimbul unor foloase materiale, să-i determine pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului să adopte o soluţie favorabilă SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, însă magistraţii au pronunţat o soluţie defavorabilă, deşi cei doi au făcut numeroase intervenţii, asigurându-l însă pe Căşuneanu Costel că se vor ocupa în continuare să găsească o modalitate prin care soluţia adoptată de instanţă să fie desfiinţată şi ulterior să se adopte o alta favorabilă omului de afaceri", arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici