Senatul a votat împotriva trecerii Insulei Plumbuita în administrarea CL al Sectorului 2

Majoritatea senatorilor a votat, joi, împotriva unei propuneri de trecere a Insulei Plumbuita din administrarea Administraţiei Naţionale ”Apele Române” în cea a Consiliului Local al Sectorului 2 Bucureşti.

232 afișări
Imaginea articolului Senatul a votat împotriva trecerii Insulei Plumbuita în administrarea CL al Sectorului 2

Senatul a votat împotriva trecerii Insulei Plumbuita în administrarea CL al Sectorului 2 (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Votul negativ a fost dat de Senat în pofida raportului favorabil elaborat de Comisia pentru privatizare şi cea pentru administraţie, care s-a pronunţat pentru adoptarea iniţiativei legislative care propune trecerea insulei din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale.

Iniţiatorii - mai mulţi parlamentari PSD, UNPR şi PP-DD - Consiliul Local al Sectorului 2 intenţionează să depună mai multe proiecte pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional al Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a zonei Plumbuita-Steaua Roşie Petricani, unul dintre acestea vizând transformarea Insulei Plumbuita într-un “parc cultural”.

Aceştia mai arată, în expunerea de motive, că potenţialul istoric al zonei Plumbuita-Steaua Roşie Petricani este dat de prezenţa Mânăstirii Plumbuita şi a Palatului Ghica Tei, “ambele monumente de referinţă pentru istoria culturală a Bucureştiului”.

Semnatarii proiectului subliniază că, pentru a accesa fondurile europene, Consiliul Local al Sectorului 2 trebuie să facă dovada dreptului de proprietate sau administrare asupra bunului care face obiectul investiţiei propuse prin proiect.

Propunerea legislativă privind transmiterea unui bun aflat în domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici