Senatul respinge divizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului

Plenul Senatului a respins, marţi, propunerea Guvernului de divizare a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale în Agenţia Naţională a Medicamentului şi Agenţia Naţională de Achiziţii în Sănătate, prin hotărâre a Guvernului.

76 afișări
Imaginea articolului Senatul respinge divizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului

Senatul respinge divizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului

Această prevedere este inclusă în Ordonanţa de urgenţă 2/2014 pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, dar ea a fost eliminată printr-un amendament adoptat de senatori, la propunerea Comisiei pentru sănătate.

Potrivit ordonanţei de urgenţă, această divizare ar fi urmat să se facă, prin hotărâre de Guvern, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a OUG.

Membrii Comisiei pentru sănătate au argumentat că această prevedere presupune cheltuieli financiare suplimentare şi asigurarea de sume şi a unui număr de posturi, pe care Ministerul Sănătăţii nu le are.

Proiectul, adoptat cu amendamente de Senat, urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici