Sentinţă inedită, după ce un cuplu de ieşeni, acuzat de evaziune fiscală, a fost condamnat să facă şcoală

O femeie şi un bărbat de etnie romă, acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată, au fost obligaţi, marţi, printr-o sentinţă dată de magistraţii Tribunalului Iaşi, să facă cel puţin patru clase primare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3295 afișări
Imaginea articolului Sentinţă inedită, după ce un cuplu de ieşeni, acuzat de evaziune fiscală, a fost condamnat să facă şcoală

”În temeiul dispoziţiilor art. 86, indice 3, aliniatul 3 Cod penal din 1969, le impune inculpaţilor Stănescu Maria şi Stănescu Dragoş obligaţia de a urma un curs de învăţământ primar de minimum patru clase. Supravegherea îndeplinirii măsurilor şi obligaţiei stabilite se realizează de către Serviciul de Probaţiune Iaşi“, arată magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Pe lângă aceasta, instanţa a condamnat-o pe Maria Stănescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În cadrul aceluiaşi dosar, cel de-al doilea inculpat, Dragoş Stănescu, a fost condamnat tot la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aceeaşi acuzaţie.

Mai mult, judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, şi i-a obligat pe Maria şi Dragoş Stănescu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Drăguţu Occidental SRL, prin lichidator, la plata unor despăgubiri în valoare totală de 453.148 de lei.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Iaşi.

Procesul celor doi ieşeni a început pe data de 23 iunie 2017. Conform anchetatorilor, prin intermediul firmei Drăguţu Occidental SRL Iaşi, care îşi are sediul în cartierul Tătăraşi, cei doi reprezentanţi ai societăţii comerciale ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape jumătate de milion de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici