Sergiu Băhăian, arestat pentru fraudă şi crimă, cere să fie eliberat pentru că are proiecte culturale

Omul de afaceri Sergiu Băhian, arestat în două dosare pentru fraudă şi crimă, a solicitat, joi, eliberarea din arest preventiv, invocând faptul că are o serie de proiecte culturale, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea.

43 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, arestat pentru fraudă şi crimă, cere să fie eliberat pentru că are proiecte culturale

Sergiu Băhăian, arestat pentru fraudă şi crimă, cere să fie eliberat pentru că are proiecte culturale

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile ca nefondate, iar Sergiu Băhăian şi cei cinci rămân în continuare în arest preventiv, mandatele lor expirând în 20 mai.

Băhăian a declarat, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, că are mai multe programe culturale, printre care "o piesă de teatru, o carte, un proiect cinematografic", iar veniturile pe care le-ar obţine în urma derulării acestora ar putea acoperi o parte din prejudiciu creat.

Totodată, Băhăian a susţinut - în cererea sa de recurs la decizia Tribunalului Ialomiţa prin care i s-a prelungit mandatul de arestare preventivă - că a achitat o parte din pagubă, el colaborând cu anchetatorii şi că îşi regretă faptele de care este acuzat de procurori.

Tribunalul Ialomiţa a prelungit mandatele de arestare preventivă a lui Sergiu Băhăian şi a celorlalte cinci persoane acuzate în dosar de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, într-un caz instrumentat de anchetatorii din Slobozia, cei şase contestând măsura la Curtea de Apel Bucureşti, care le-a respins recursul.

Tribunalul Ialomiţa a ţinut cont în decizia sa de prelungire a mandatelor de complexitatea cazului, dar şi de faptul că au apărut noi probe.

Băhăian mai este suspectat că ar fi ordonat uciderea a patru persoane în judeţul Constanţa, magistraţii Tribunalului Constanţa emiţând în acest caz alt mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaaceri.

Acuzaţiile care i se aduc lui Băhăian sunt de instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici