Serviciul de Ambulanţă Constanţa: Medicii au intervenit la aproape 20 de cazuri de înecaţi în acest weekend

Salvamarii şi cadrele medicale s-au confruntat în acest weekend cu numeroase cazuri de persoane înecate pe litoral din cauza valurilor puternice şi a faptului că au ignorat avertismentele de a nu intra in mare, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa intervenind la aproape 20 de solicitări.

210 afișări
Imaginea articolului Serviciul de Ambulanţă Constanţa: Medicii au intervenit la aproape 20 de cazuri de înecaţi în acest weekend

Cadrele medicale au intervenit la aproape 20 de cazuri de înecaţi pe litoral în acest weekend (Foto: Robert Ionescu / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, în zilele de vineri şi sâmbătă cadrele medicale au intervenit la 17 cazuri de înecaţi pe litoralul românesc, reuşind să salveze cele mai multe dintre persoane, pe care le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii constănţeni confirmă că în zilele de vineri şi sâmbătă au murit înecate cinci persoane, dintre care trei în Costineşti şi două în Neptun.

De asemenea, un tânăr care a intrat în apă în zona plajei Modern din Constanţa, sâmbătă după-amiază, şi nu a mai ieşit la mal este dat dispărut, el fiind căutat de scafandri.

Salvamarii au arborat la sfârşitul acestei săptămâni steagul roşu pe tot litoralul românesc deoarece marea este foarte agitată, iar curenţii extrem de puternici. Ei susţin că marea are gradul 3-4 la ţărm şi din acest motiv scăldatul este interzis, dar nu toate persoanele ascultă avertismentul salvamarilor, fiind şi cazuri în care se aventurează în larg, punându-şi altfel viaţa în pericol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici