Serviciul de Ambulanţă, despre eleva de la "Lazăr" care a murit de meningită: Nimic nu prevestea evoluţia ulterioară

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov transmite, vineri, că echipajele care au intervenit în cazul elevei care a murit de meningită s-au confruntat cu un caz "aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifică, fără elemente care să anunţe o evoluţie fulminantă, cu prognostic foarte grav".

1009 afișări
Imaginea articolului Serviciul de Ambulanţă, despre eleva de la "Lazăr" care a murit de meningită: Nimic nu prevestea evoluţia ulterioară

Serviciul de Ambulanţă, despre eleva de la "Lazăr" care a murit de meningită: Nimic nu prevestea evoluţia ulterioară

"În data de 17 aprilie 2019, in jurul orei 23.03 minute se înregistrează la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov un apel venit prin numarul unic 112 pentru un pacient de sex feminin, in varsta de 18 ani, care prezinta dureri abdominale, febra peste 39 grade, varsaturi, scaune diareice. Este incadrat la dureri abdominale, urgenta de cod galben", arată Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii Ambulanţei arată că, la momentul înregistrării fişei erau în aşteptare în dispeceratul SABIF 63 de solicitări, dintre care 26 de cod galben şi 37 de cod verde, iar numarul echipajelor disponibile era 0.

"La ora 23.35 de minute se reuseste cuplarea cazului cu o resursa mobila, o ambulanta de urgenta cu medic. Medicul ajunge la caz in jurul orei 23.50 minute, gaseste pacienta constienta, cooperanta, echilibrata hemodinamic si respirator, cu simptomatologie abdominala nespecifica. Pacienta afirma ca a prezentat mai multe scaune diareice, varsaturi si a avut febra peste 39 grade. La examenul obiectiv pacienta prezinta febra 38 grade si durere abdominala difuza. Nu prezenta semne de iritatie meningeala si nici semne de iritatie peritoneala, durerea abdominala fiind difuza si nespecifica. I s a administrat o perfuzie de rehidratare cu tratament antialgic dupa care pacienta s a simtit mai bine, scazand in intensitate durerea abdominala", arată medicii.

Doctorii mai transmit că în timpul consultaţiei şi al tratamentului, pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simptom care să anunţe evoluţia ulterioară.

"La finalul tratamentului medical a propus familiei si pacientei sa mearga la spital penru investigatii suplimentare. Familia si pacienta au refuzat internarea iar acest lucru s-a consemnat prin semnatura. Nimic din starea pacientei nu prevestea evolutia ulterioara. Dupa aproximativ 4 ore, la ora 3.33.51 se inregistreaza o noua solicitare sosita prin 112, pentru aceeasi pacienta. De data aceasta mama afirma ca au aparut o erupttie pe corp, pete ca niste vanatai. In 12 minute din momentul solicitarii ajunge o ambulanta de tip B2 la adresa, gaseste pacienta echilibrata hemodinamic respirator, cu febra si eruptie cutanata", potrivit sursei citate.

Medicii de pe Ambulanţă monitorizează eleva şi o transportă la cel mai apropiat spital de urgenţă, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde pacienta rămâne pentru investigaţii.

"La ora 6,38.37, SUUB solicita prin 112 o ambulanta cu medic pentru un pacient critic, aceeasi tanara de 18 ani pentru a fi transportata la IN Matei Bals. Echipajele s au confruntat cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifica, fara elemente care sa anunţe o evolutie fulminanta, cu prognostic foarte grav", se mai arată în comunicat.

Joi, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. Liceul a luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici