Sile Cămătaru ameninţa din închisoare un bărbat rănit într-un accident provocat de fiica sa - STENOGRAME

Procurorii care au cerut arestarea preventivă a lui Sile Cămătaru au pus la dispoziţia anchetatorilor stenograma unei discuţii telefonice în care acesta ameninţă la telefon, din închisoare, un bărbat rănit în urma unui accident rutier provocat de fiica interlopului, Nicoleta Balint.

8896 afișări
Imaginea articolului Sile Cămătaru ameninţa din închisoare un bărbat rănit într-un accident provocat de fiica sa - STENOGRAME

Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Conform referatului întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la 29 septembrie 2012, fiica lui Sile Cămătaru, Nicoleta Claudia Balint, care conducea un autoturism Mercedes, l-a accidentat Radu Ming Kai Rizescu, care se afla pe un scuter.

După ce, în urma cercetărilor, poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră au stabilit că Nicoleta Balint este vinovată pentru producerea accidentului în care Rizescu şi-a rupt un picior, acesta a solicitat daune în valoare de 6.500 de lei.

La 14 octombrie 2012, Rizescu a sesizat Secţia 15 Poliţie cu privire la faptul că a fost ameninţat de două persoane, Remus Petrică Dincă, zis Pădure, şi Dănuţ Ion, poreclit Dan Jegu, care i-au cerut să reducă suma solicitată la 1.000 de euro şi să-şi retragă plângerea.

Ulterior, bărbatul s-a întâlnit cu fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint, care, în acest context, l-a sunat pe tatăl său, aflat la închisoare, şi i l-a dat pe Rizescu la telefon.

Stenograma discuţiei telefonice arată că Sile Cămătaru ar fi încercat să-l intimideze pe bărbat, cerându-i să reducă suma cerută drept despăgubiri.

"Mario Balint: A! Ă...am venit dă m-am întâlnit cu băiatul ăla …cu Nicoleta...

Vasile Balint: Aşa!

Mario Balint: Ai înţeles? I-am făcut oferta aia de 1.000.

Vasile Balint: Aşa!

Mario Balint: Şi a zis că nu e de acord, că oferta care o are el acum nu mai e 65, e 80, că i-a mai făcut nu ştiu ce radiografii şi... de fapt nu e... are fractură la picior şi i-a băgat piciorul iarăşi în ghips.

Vasile Balint: Da, da, da...îţi dai seama şi când fugea nu mai avea fractură! Auzi, ia dă-mi-l mie puţin la telefon!

Mario Balint: Da, ia. …

Vasile Balint: Hai noroc! Sile la telefon.

Rizescu: Nu ştiu.

Vasile Balint: Da, Sile Cămătaru, care-i cu fii-mea cu accidentul!

Rizescu: A! Da.

Vasile Balint: Ia zi-mi, acuma ţi-ai pus piciorul iar în ghips sau ce i-ai zis lui fii-miu?

Rizescu: Da, deci nu am putut să merg şi asta e, mi-am pus piciorul în ghips, că era fractură.

Vasile Balint: Păi da, mă dar când te-a urmărit Dan cu ăia te făceai şchiop şi pe urmă ai fugit, nu mai era piciorul rupt?

Rizescu: Ba da.

Vasile Balint: Aha.

Rizescu: Alo!

Vasile Balint: Bă, fii atent, uite care-i treaba, să-ţi spun ceva, ţine minte ce-ţi spun eu ţie..., m-auzi?

Rizescu: Da, piuie telefonul, nu ştiu ce are.

Vasile Balint: Da, piuie că sunt cu un prieten de-al meu în conferinţă...cu Lucian. Fii atent: eu n-am plătit şmecheria la nimeni niciodată, eu am vrut să-ţi dau aşa 1000 de euro ca să nu stea fii-mea fără carnet în buzunar perioada asta care (neinteligibil) dar, dacă tu crezi că e loc cu mine ca să iei caşcaval de la mine te înşeli!

Vasile Balint: Contează că, fii atent, să-ţi spun ceva! Dacă nu ştii, interesează-te mai bine, aşa de mine, şi o să pun eu 10 avocaţi, nu unul şi ai să vezi că n-ajungi la nici un rezultat.

Rizescu: Da... I...

Vasile Balint: Eu nu vreau să te superi"

Mai mult, în aceeaşi convorbire, Sile Cămătaru i-a cerut lui Rizescu să-şi schimbe declaraţia dată la Poliţia Rutieră în aşa fel încât să reiasă că, de fapt, acesta ar fi fost vinovat de producerea accidentului.

"Rizescu: Am şi eu, am şi eu o întrebare. Deci, eu n-am vrut să se întâmple chestia asta. Eu sunt băgat aici ca un...

Vasile Balint: Păi n-ai vrut, mă? Tu crezi că fii-mea... Auzi? Fii-mea se duce la şcoală frumos, ai înţeles? Tu fii atent, să-ţi spun ceva, o chestie: nu o lua ca pe o ameninţare. Vezi că am băgat vreo 10 ani de puşcărie până acum...

Rizescu: Da.

Vasile Balint: Ai înţeles? Şi sunt tot pe poziţie, ai înţeles ? Şi dacă mai bag încă 20 eu cad tot în picioare, ca o pisică cu 10 vieţi, ai înţeles?

Rizescu: Dar, nu, eu am vorbit...

Vasile Balint: (neinteligibil) Îţi spun o chestie. Acceptă banii.

Rizescu: Eu nu sunt un şmecher, eu nu sunt un...

Vasile Balint: Indiferent cine ai fi, noi trăim pe planeta asta, pe lumea asta... deci, eu îţi spun aşa, dacă vrei să accepţi o mie de euro te duci acolo, dai declaraţie, retragi toate alea, dacă nu... tu du-te înainte cu procesu' tău şi cu asta basta!

Rizescu: Da. Mă rog, nu ştiu.

Vasile Balint: Mai mult de atâta ce vrei să-ţi spun? Eu cred că ţi-am spus frumos, eu îţi dau 1.000 euro pentru că n-ai vrut tu să frânezi când a luat-o fii-mea la dreapta, că n-a dat fii-mea cu maşina peste tine, ea doar a făcut dreapta să se ducă la liceul ei, la Dinu Lipatti, ai înţeles?

Rizescu: Păi şi... Da, dar eu dacă îmi rupeam gâtul sau muream dracu' p'acolo ce...

Vasile Balint: Bă, fii atent ce-ţi spun! Io, fii atent, eu nu vorbesc mult, dacă vrei să iei mia de euro, bine, dacă nu, ai să vezi că... o să te plimbi prin tribunale mult şi bine.

Rizescu: Eu, nu, nu prea, nu ştiu.. .eu nu mă ocup cu chestii d'astea, eu nu ştiu cum e la tribunal.

Vasile Balint: Băi, ascultă-mă, fii atent. Tu ştii de ce l-am trimis eu pe Dan (Ion Dănuţ, zis Dan Jegu - n.r.) acolo?

Rizescu: Nu.

Vasile Balint: Pentru că eu cunosc genul ăsta de infracţiuni care se practicau mai demult, nu zic că tu ai face stilul ăsta de infracţiuni, dar cunosc toate şmecheriile care există pe planeta asta, înţelegi? Şi ce să mai...Multă vrăjeală, n-are rost, vrei caşcavalul, vezi că-i fii-miu acolo, fii-miu e un copil, ai înţeles? Dar mai are şi el un an şi iese avocat. Vrei aşa să...aşa (neinteligibil)...

Rizescu: Felicitări, da'...

Vasile Balint: Pă mine nu mă interesează de avocat, poate să fie ştii cine? Cel mai şmecher vrei tu avocat din România, nu din România, din Europa, şi nu mă impresionează cu nimica. Ai înţeles?

Rizescu: Nu ştiu dacă aţi fost vreodată cu piciorul în gips, nici nu vă doresc, dar...

Vasile Balint: Auzi, băi? Tu vorbeşti...tu vorbeşti aiurea! Ce să zic, alţii... crede-mă, că alţii...n-ai văzut cu Teo Peter acela, cu ăia i-a lovit maşinile, s-au dus dracu', nu şi-au luat nici 500 de înmormântare, ai înţeles?

(...)

Vasile Balint: Băi, băiatule, mi-a zis că tu ai intrat, tu ai intrat... în cauciucul din spate. Păi mergeai, mergeai şi te-ai trezit pe jos că n-ai fost atent, nu erai bine atent la şosea, că, dacă erai atent şi vedeai intenţia ei de a face la dreapta frânai. Tu n-ai... că erai lângă bordură, ai înţeles? Deci, probabil n-a fost atentă nici ea, nici tu, din cauza asta...îţi dai seama, fii-mea se ducea la şcoală, nu se ducea la discotecă... nu se ducea la nimic. Tu pentru deranju' ăsta al tău primeşti 1000 de euro, dacă tu cauţi să-mi zici şi să-mi spui mie că te-a învăţat avocatu' să ceri 5.000, avocatul să ceară 5.000 la unul, la un parlamentar, la cineva care... gândeşte-te eu sunt de 9 ani şi 9 luni închis, ai înţeles?

Rizescu: Da. Nu ştiu, nu ....adică nu cunosc problema.

Vasile Balint: Mai interesează-te tu puţin aşa de mine, interesează-te bă, la cine vrei tu şi la avocat şi la oricine vrei tu, interesează-te de Sile Cămătaru'.

Rizescu: Eu am înţeles, dar nu... asta nu e intenţia mea să stau acuma să văd cine, cum, ce, eu vreau să îmi văd doar de treaba mea.

Vasile Balint: Radule, eu zic că e mai bine să fim prieteni, ia mia de euro şi fii băiat cuminte, crede-mă, că îţi dau eu cel mai bun sfat. Fii atent: în primul rând, eu sunt de 10 ani pe la pârnaie, 9 ani şi 9 luni, mai am 10 zile şi vin acasă.

(...)

Vasile Balint: Vorbeşte cu Mario, rezolv-o frumos că-i mai bine şi cu asta basta. Ce să zic? Dacă eram afară, erau alte situaţii. Eu nu sunt nicicum, că eu am fost nevoit să-l chem pe Dan sau pe ăla, să nu-l pun pe frate-miu, să nu-l bag pe frate-miu cu probleme, că fraţii mei sunt p'afară, sunt astea. Astea sunt probleme care mă privesc pe mine. L-am pus pe Dan, că... Dan mai are grijă aşa de copiii mei. Bine, el are mintea mai... aşa cum o are, dacă eram afară lucrurile probabil stăteau altfel. În situaţia asta, dat fiind faptul că sunt şi eu cine sunt, că sunt p'aicea, că e situaţia de aşa natură, io zic că-i bine aşa.

Rizescu: Da, nu ştiu cine este Dan, nu ştiu...

Vasile Balint: Dan e Dan. Care a venit p'acolo, cu Pădure, cu ăia, eu nici n-am ştiut că a fost Pădure acolo.

Rizescu: Aaa! Păi da, că au venit, m-au ameninţat, m-au..."

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Cristian Roşca, alături de alte 22 de persoane, au fost arestaţi pentru 29 de zile, în 23 februarie, de către Tribunalul Bucureşti.

Anterior, procurorii DIICOT au reţinut 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupări interlope din Bucureşti. Reţinerea liderilor şi membrilor grupărilor Sportivilor şi Cămătarilor a survenit celor 115 percheziţii şi zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri şi în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux, droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici