Sindicatele subminează propunerile investitorilor străini de relansare a pieţei muncii

Doar una din cinci propuneri de modificare a Codului muncii propuse de Consiliul Investitorilor Străini (CIS) şi AmCham a fost acceptată de varianta proiectului propus de sindicate şi patronate, ceea ce înseamnă că este posibil ca în varianta finală ajunsă la Guvern să nu fie modificări semnificative ale legislaţiei actuale.

16 afișări
Imaginea articolului Sindicatele subminează propunerile investitorilor străini de relansare a pieţei muncii

Sindicatele subminează propunerile investitorilor străini de relansare a pieţei muncii (Imagine: Mediafax Foto)

Una dintre cele mai importante - dar totodată şi una dintre cele mai controversate - modificări propuse la Codul muncii este prelungirea perioade de probă de la 30 la 45 de zile pentru funcţiile de execuţie şi de la 90 de zile la 120 de zile pentru funcţiile de conducere.

"Ar fi o măsură foarte bună, pentru că la nivel de top management nu poţi să ceri cuiva să fie performant după 2-3 luni. După şase luni însă, se pot vedea primele rezultate ale performanţei unui manager", este de părere Mihaela Damian, country manager al firmei de executive search Spengler Fox.

Citeşte mai multe despre modificările aduse Codului Muncii pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici