Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia ministrului Muncii, după ce aceasta a declarat că, potrivit legii salarizării, solda militarilor va creşte cu 20%, în timp ce salariul poliţiştilor se va mări cu 5%, potrivit unui comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

2886 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

"În cursul zilei de joi, 6 aprilie a.c., ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu, a făcut o declaraţie în mass-media afirmând, între altele, că, la data de 1 iulie 2017, solda de grad a militarilor va creşte cu 20%, iar salariul de funcţie al poliţiştilor va creşte cu numai 5%, fără a face vreo referire la personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).(...) Nu înţelegem discriminarea care ar urma să se producă în Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi considerăm că, în egală măsură, trebuie să fie apreciate munca şi riscurile meseriei de poliţist", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii SNPPC susţin că nu au fost respectate promisiunile făcute în cadrul negocierilor cu Sindicatul şi îi cer Liei Olguţa Vasilescu să demisioneze din guvern.

"(...) În cadrul negocierilor purtate cu federaţia noastră sindicală în sediul Guvernului României, la data de 25 martie a.c., în timpul mitingului organizat de către FNSPPC, ministrul Afacerilor Interne şi echipa guvernamentală prezentă la discuţii, din care a făcut parte şi unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Muncii, au dat asigurări (...) că vor analiza şi eventualitatea unei majorări salariale de 20% a personalului contractual din MAI. Dată fiind situaţia creată, precum şi faptul că solicitările sindicatelor reprezentative în domeniul ordinii publice au fost sfidate de ministrul de resort, prin aceea că proiectul legii unitare de salarizare ar urma să legifereze un alt abuz împotriva poliţiştilor şi personalului contractual, FNSPPC solicită demisia doamnei Lia Olguţa Vasilescu din funcţia pe care o ocupă în guvern", potrivit comunicatului.

Ministrul Muncii a declarat, joi, că, faţă de nivelul din luna martie, soldele personalului militar se majorează cu 20%, iar salariile poliţiştilor cu 5%, începând cu data de 1 iulie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici