Situaţia pe Bucureşti: Sunt cazuri de gripă confirmate. Nu s-a închis nicio unitate de învăţământ

Marina Manea, reprezentantul ISMB, a declarat pentru MEDIAFAX că sunt copii cu gripă în evidenţele instituţiei, însă numărul lor nu poate determina închiderea unei instituţii de învăţământ, subliniind totodată că nu poate fi furnizată o cifră a îmbolnăvirilor, centralizarea fiind efectuată de DSP.

711 afișări
Imaginea articolului Situaţia pe Bucureşti: Sunt cazuri de gripă confirmate. Nu s-a închis nicio unitate de învăţământ

Situaţia pe Bucureşti: Sunt cazuri de gripă confirmate. Nu s-a închis nicio unitate de învăţământ

„În cursul dimineţii, am discutat cu Direcţia de Sănătate Publică şi se pare că trebuie să acordăm o atenţie foarte mare acestor raportări de cazuri de gripă. Ne-au solicitat să nu mai facem publice noi raportările, pentru că nu stăpânim foarte bine situaţia, ceea ce este foarte corect, dumnealor fiind cei care cunosc, evaluează şi monitorizează situaţia acestor cazuri de gripă, anamneza cazurilor de gripă. (...)

Cert este că nu avem nicio unitate de învăţământ cu ncio grupă închisă la momentul acesta. Decizia de a închide vreo grupă, vreo clasă, vreo unitate de învăţământ nu se ia cu atâta uşurinţă, ci în urma unor evaluări serioase a cazurilor de gripă de acolo. Se ia de DSP cu acordul inspectorului şcolar general”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Potrivit sursei citate, sunt cazuri în care copiii nu vin la grădiniţă ,a măsură de prevenţie stabilită de către părinţii lor.

„Acolo nu avem certitudinea că există cazuri de gripă. (...) Avem cazuri de gripă. Sunt cazuri de gripă confirmate, dar nu în aşa măsură încât să se pună problema închiderii unei unităţi de învăţământ”, a mai spus Manea, care a mai subliniat că nu poate furniza numărul de cazuri de gripă confirmate, deoarece cifrele Inspectoratului diferă de cele ale Direcţiei de Sănătate Publică.

Pentru ca ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca marţi, datele Institutului Naţional pentru Sănătate Publică să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a anunţat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizând că dacă numărul de elevi absenţi într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

De la începutul sezonului, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 47. Ultimele cazuri sunt cele ale unor femei, în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Timiş, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, care au murit luni, 28 ianuarie în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanţa a murit sâmbătă, 26 ianuarie. Totodată, un bebeluş în vârstă de 11 luni, din judeţul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Doar în patru cazuri de deces provocat de gripă, victimele nu sufereau şi de alte boli, potrivit minstrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici