Solidaritatea Sanitară: Asigurarea asistenţei medicale, în pericol din cauza Legii Salarizării

Federaţia Solidaritatea Sanitară transmite că legea salarizării ar putea pune în pericol asigurarea asistenţei medicale în spitale din cauza scăderii veniturilor prin eliminarea mai multor sporuri şi că solicită urgen negocieri pentru remedierea situaţiei.

509 afișări
Imaginea articolului Solidaritatea Sanitară: Asigurarea asistenţei medicale, în pericol din cauza Legii Salarizării

Solidaritatea Sanitară: Asigurarea asistenţei medicale, în pericol din cauza Legii Salarizării

„Atragem atenţia public că legea salarizării (incluzând modificările operate de Guvern prin OUG 114/2018) pune în pericol posibilitatea de asigurare a continuităţii asistenţei medicale. Semnalul cel mai vizibil al acestui pericol îl constituie protestele spontane ale salariaţilor care se desfăşoară în această perioadă în diferite spitale din ţară, ele având ca temă principală scăderea veniturilor determinată în primul rând de reducerea drastică a recompenselor salariale menite să cointereseze salariaţii în asigurarea continuităţii asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Federaţia Sindicală Solidaritatea Sanitară.

Potrivit sursei citate, foarte multe nemulţumiri ale salariaţilor au fost sesizate la spitalele din Tulcea, Neamţ, Paşcani, Sighetu Marmaţiei şi cer negocieri.

„Cerem Guvernului să demareze urgent negocierile pentru remedierea acestei situaţii, reluându-i solicitarea de-a aplica, prin Ordonanţă de Urgenţă, cele două soluţii cumulative: Mutarea cheltuielilor cu indemnizaţia de hrană în suma salariilor de bază. Prin această modificare legislativă se eliberează o parte din presiunea existentă la ora actuală la nivelul unităţilor sanitare pentru scăderea sporului pentru activitatea desfăşurată în zilele de sărbători legale şi cele de repaus săptămânal, această intervenţie având un impact pozitiv asupra posibilităţii de asigurare a continuităţii serviciilor medicale”, mai spun cei de la Solidaritatea Sanitară.

Mai multe federaţii sindicale din România au acuzat faptul că prin noua Lege a salarizării, adoptată în 2017, mai multe sporuri ale angajaţilor din sănătate au fost tăiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici