Sorin Cîmpeanu, despre educaţia online: „Nu e suficient să intri pe WhatsApp să transmiţi nişte prezentări”

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se fac eforturi pentru educaţia online, dar ceea ce se întâmplă nu este suficient.
  • Cu toate acestea, ministrul este convins că anul şcolar 2020 – 2021 se va încheia mai bine decât anul şcolar 2019 – 2020.
1811 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre educaţia online: „Nu e suficient să intri pe WhatsApp să transmiţi nişte prezentări”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sorin Cîmpeanu a spus că predarea online este diferită de la alcătuirea conţinutului.

„Nu e suficient să intri pe WhatsApp şi să transmiţi nişte prezentări PowerPoint ca să spui că ai făcut educaţie online. Predarea online este total diferită de la alcătuirea conţinutului. Mulţi au făcut eforturi şi acum sunt aproape de ceea ce ar trebui să fie, dar foarte mulţi sunt încă departe, deşi au făcut eforturi. Şi aceste eforturi sunt apreciate şi recunoscute pentru că am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 - 2020. Îl vom încheia şi pe acesta, mai bine decât cel de anul trecut”, a declarat, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei spune că în privinţa digitalizării suntem departe de ceea ce ar trebui.

„Nu putem spune că predarea online este în regulă. Putem spune că am înţeles în această pandemie că trebuie să facem eforturi în a susţine digitalizarea educaţiei. Dar suntem departe de ce trebuie să fim”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a explicat că mai puţin de jumătate dintre profesori sunt pregătiţi pentru predarea online.

„Aşa cum înţeleg eu predarea online, probabil că sunt mai puţin de jumătate (dintre profesori sunt pregătiţi – n.r.). Nu este vina cadrelor didactice. Cei mai puţin vinovaţi pentru situaţia dată sunt elevii, apoi sunt cadrele didactice, apoi suntem noi pentru că nu am putut face mai mult până acum”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici