Sorina Pintea: România stă foarte prost pe zona de recuperare

România stă foarte prost pe zona de recuperare, a declarat la Piteşti ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce a vizitat Spitalul de Pediatrie din oraş.

112 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: România stă foarte prost pe zona de recuperare

Sorina Pintea: România stă foarte prost pe zona de recuperare

”Ceea ce mi-a plăcut foarte mult în acest spital a fost zona de recuperare, pentru că atât la adulţi, cât şi la copii pe zona de recuperare România stă foarte prost. Adică am investit foarte mult în zona de urgenţă, unde pacientul este adus, începem să investim în spitale, dar după ce am terminat perioada acută lucrurile stau mai prost”, a spus Pintea.

Referindu-se la spitalele de copii, ministrul a spus că ”pe zona de pediatrie încă nu putem spune că am ajuns tocmai în Europa”.

”La adulţi am încercat să dezvoltăm tot ce s-a putut dezvolta, la pediatrie am început timid, s-a început în 2016 cu noi supraspecializări cum ar fi cardiologia pediatrică, nefrologia pediatrică, dar mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut”, a afirmat Pintea.

Potrivit ministrului, mai este nevoie de medici de terapie intensivă, doctori pe recuperare şi dotări.

Pe de altă parte, întrebată despre aglomeraţia din secţiile de urgenţă ale spitalelor, unde oamenii au ajuns să aştepte câteva ore, Pintea a spus că o dezvoltare mai bună a medicinei de familie ar rezolva parţial problema.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici