Spectacole, ceremonii militare şi retragere cu torţe, de Ziua Naţională în mai multe judeţe din sudul ţării/ Cei mici se vor întâlni cu Moşul

Ceremonii militare, retrageri cu torţe şi spectacole de muzică populară şi pop-rock vor avea loc în oraşele din zona de sud a ţării, de Ziua Naţională. În unele localităţi, autorităţile le vor servi oamenilor fasole cu ciolan. La Constanţa, manifestările sunt organizate exclusiv de Marina Militară.

375 afișări
Imaginea articolului Spectacole, ceremonii militare şi retragere cu torţe, de Ziua Naţională în mai multe judeţe din sudul ţării/ Cei mici se vor întâlni cu Moşul

Spectacole, ceremonii militare şi retragere cu torţe, de Ziua Naţională în mai multe judeţe din ţară/ Cei mici se vor întâlni cu Moşul

Târgu Jiu

Un ceremonial militar şi religios va avea loc, vineri, de la ora 10.00, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, în judeţul Gorj. Va fi intonat Imnul de Stat al României, iar un sobor de preoţi va susţine un Te Deum. Manifestarea va continua cu intonarea Imnului Eroilor şi cu o festivitatea de depunere de coroane.

Elevii Palatului Copiilor din Târgu-Jiu vor susţine un minispectacol, iar Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va pune în scenă un moment muzical-coregrafic intitulat ”Noi suntem români”, avându-l ca invitat special pe solistul de muzică populară Robert Târnăveanu.

Evenimentul oficial se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.

Seara, în centrul oraşuluide la ora 17, va avea loc un spectacol susţinut de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, iar de la ora 18.00 trupele Kosar şi Direcţia 5 vor fi alături de târgujieni la inaugurarea iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Constanţa

Constănţenii nu vor avea parte de manifestări deosebite organizate cu ocazia Zilei Naţionale, câteva sute de militari, pompieri şi jandarmi urmând să participe la o ceremonie organizată în faţa Prefecturii Constanţa.

De altfel, în ultimii peste 10 ani, nici Prefectura şi nici Primăria Constanţa nu au alocat bani şi nu au organizat festivităţi speciale de 1 Decembrie, participând, ca invitaţi ori coorganizatori, la evenimentele pregătite de Forţele Navale.

Şi în acest an, pentru cinstirea memoriei eroilor căzuţi pentru independenţa şi suveranitatea ţării, începând cu ora 09.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial din Cimitirul Central va avea loc un ceremonial militar şi religios, unde se vor depune coroane de flori. Sunt invitaţi să participe şefi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, reprezentanţi diplomatici acreditaţi la Constanţa, parlamentari, comandanţi ai structurilor teritoriale ale MAI şi MApN, şefi ai serviciilor publice deconcentrate, ai companiilor naţionale şi regiilor autonome.

Vor fi depuse coroane de flori şi la monumentele eroilor din celelalte localităţi ale judeţului.

Ulterior, peste 500 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice de luptă şi intervenţie, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne vor participa la ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României.

”Activităţile organizate în cooperare cu Primăria, Prefectura şi Consiliul Judeţean Constanţa, se vor desfăşura vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, pe Bulevardul Tomis, în faţa Prefecturii Constanţa”, au anunţat reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Bulevardul Tomis, de la Capitol până la sensul giratoriu - ”Lupoaică”, iar peste 100 de jandarmi, poliţişti şi pompieri militari vor asigura măsurile de ordine publică la festivităţi.

De asemenea, de Ziua Naţională toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz, iar navele comerciale, atât cele româneşti, cât şi cele străine, ancorate în Portul Constanţa vor ridica steagul României.

Prahova

Primăria Ploieşti anunţă că de 1 Decembrie vor fi organizate ceremonii militare, dar şi momente artistice. Acestea se vor desfăşura pe Bulevardul Republicii, în dreptul monumentului domnitorului Mihai Viteazul.

Manifestările încep la ora 9.30, cu defilarea Gărzii de Onoare.

După oficierea unui serviciu religios, vor fi depuse coroane de flori, iar de la ora 11 va avea loc o paradă militară, urmată de un concert al artiştilor de la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, Casa de Cultură I.L. Caragiale şi Teatrul Toma Caragiu.

Trei mii de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi pregătite pentru cei care participă la manifestările de 1 Decembrie, mâncarea urmând să fie servită în Piaţa Mihai Viteazu.

Costurile pentru organizarea zilei de 1 Decembrie, respectiv plata pentru coroanele depuse şi pentru mâncare, sunt suportate de Primăria Ploieşti, fiind în valoare de aproximativ 2.000 de lei, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

La ora 18.00, va avea loc tradiţionala retragere cu torţe, pe traseul Palatul Administrativ - zona de Nord a oraşului.

Argeş

Manifestările de Ziua Naţională, din Piteşti, judeţul Argeş, încep, vineri, la ora 10.00, cu un ceremonial militar şi religios, depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor, de pe strada Crinului.

Va fi organizată o paradă militară, iar după-amiază are loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Caricatură KRAGUJEVAC 2017.

De la ora 18.00, în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti va avea loc un recital al fanfarei militare, iar după intonarea Imnului de Stat al României va fi aprins iluminatul de sărbători şi bradul de Crăciun.

Seara se va sfârşi cu un foc de artifici, jocuri de lasere şi confetti, repcum şi de un concert al trupei Carla’s Dreams.

Buzău

Ziua Naţională a României va fi marcată la Buzău prin defilarea Gărzii de Onoare şi de muzică de fanfară.

De asemenea, va fi organizat şi un spectacol de muzică populară, invitaţii fiind din ţară şi de peste hotare.

În seara de 1 Decembrie, Primăria Buzău va aprinde şi iluminatul de sărbători.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, toate evenimentele care vor fi organizate în luna decembrie vor costa aproximativ 200.000 de euro.

Olt

În municipiul Slatina, din judeţul Olt, Ziua Naţională a României va fi serbată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în centrul oraşului, iar seara va fi inaugurat Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv.

Manifestările de 1 Decembrie vor începe vineri dimineaţa, când va avea loc un ceremonial militar-religios, în zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Pe durata evenimentului, angajaţii primăriei vor distribui 2.000 de steguleţe tricolore, tot atâtea cocarde şi 400 de fulare tricolore, potrivit viceprimarului Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

După acest moment, cei prezenţi vor fi invitaţi să guste din deja tradiţionala fasole cu cârnaţi, municipalitatea pregătind 2.000 de porţii. Buna dispoziţie va fi asigurată de artiştii Ansamblului Profesionist ”Doina Oltului”, care vor urca pe scena amplasată pe Esplanadă.

Seara, în jurul orei 17.30, primarul Slatinei Emil Moţ va inaugura Târgul de Crăciun şi va aprinde iluminatul festiv al oraşului. La deschiderea târgului va concerta Ducu Bertzi, alături de band-ul său.

20 de căsuţe de lemn sunt puse la dispoziţie comercianţilor în cadrul Târgului de Crăciun. Lângă bradul de pe esplanadă va fi amplasată şi ”Căsuţa lui Moş Crăciun”, unde cei mici îl vor putea întâlni pe Moşul.

Primăria Slatina a alocat un buget de 57.000 lei pentru ziua de 1 Decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici