Spitalul "Grigore Alexandrescu", obligat să-l reangajeze pe medicul Trancă

Tribunalul Bucureşti obligă Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală să-l reîncadreze în muncă pe medicul Răzvan Trancă, acuzat de tentativă de omor şi viol asupra pacientei sale, Andreea Mocanu, dar achitat de instanţă.

260 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Grigore Alexandrescu", obligat să-l reangajeze pe medicul Trancă

Spitalul "Grigore Alexandrescu", obligat să-l reangajeze pe medicul Trancă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Medicul Răzvan Trancă a cerut, în 21 iulie 2009, la Tribunalul Bucureşti, să fie repus în funcţia de medic primar chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

În schimb, conducerea unităţii susţinea că reîncadrarea acestuia este inadmisbilă şi ar contrazice valorile instituţiei.

Reprezentanţii spitalului de copii au hotărât, în ianuarie 2009, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, ca medicul Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul instituţiei, "din cauza conduitei etice şi profesionale necorespunzătoare de care a dat dovadă în ultimii ani, precum şi a prejudiciului de imagine cauzat spitalului".

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, în 2 martie, pe Răzvan Trancă, cu privire la acuzaţiile de tentativă de omor şi viol, instanţa respingând totodată, cererea de daune morale şi materiale făcută de Andreea Mocanu, pacienta sa.

Instanţa a dispus achitarea medicului pentru tentativa de omor pe motiv că fapta care a fost imputată nu există.

De asemenea, acţiunile civile ale Andreei Mocanu şi ale spitalului de urgenţă unde a fost internată aceasta, precum şi cererea de instituire a sechestrului pe averea medicului au fost respinse.

În 29 ianuarie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti l-a achitat pe Răzvan Trancă pentru acuzaţia de viol faţă de Andreea Mocanu, dar l-a condamnat pe doctor la patru ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tentativă de omor calificat şi dispunând ca acesta să-i plătească tinerei daune morale de 50.000 de lei.

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul 6 al locuinţei lui.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici