Stâlpi de electricitate amplasaţi în mijlocul străzii, într-o intersecţie din Ploieşti - FOTO

Doi stâlpi de electricitate au fost amplasaţi în mijlocul carosabilului, într-una dintre cele mai mari intersecţii din centrul municipiului Ploieşti, Electrica anunţând că nu are nicio implicare în acest caz şi că montarea stâlpilor a fost decisă de o firmă de proiectare şi aprobată de primărie.

2430 afișări
Imaginea articolului Stâlpi de electricitate amplasaţi în mijlocul străzii, într-o intersecţie din Ploieşti - FOTO

Stâlpi de electricitate amplasaţi în mijlocul străzii, într-o intersecţie din Ploieşti - FOTO

Doi stâlpi de susţinere a reţelei de distribuţie a energiei electrice au fost amplasaţi, zilele trecute, în mijlocul carosabilului, la intersecţia străzii Gheorghe Doja cu strada Văleni, una dintre cele mai mari şi mai circulate intersecţii din centrul municipiului Ploieşti.

Amplasarea celor doi stâlpi de electricitate s-a făcut în contextul în care, în ultimele săptămâni, întreaga zonă a intrat în renovare, întrucât la Ploieşti se refac liniile de tramvai în cadrul unor proiecte pe fonduri europene, iar strada Gheorghe Doja este pe traseul liniei tramvaiului 101, care leagă partea de sud de nordul oraşului.

Într-un comunicat dat publicităţii, joi, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Ploieşti anunţă că nu are "nicio implicare în decizia care a dus la amplasarea celor doi stâlpi în mijlocul carosabilului, pe strada Văleni, la intersecţia cu strada Gheorghe Doja".

Potrivit reprezentanţilor Electrica, în şedinţa Comandamentului săptămânal pentru lucrări de investiţii, care a avut loc în 10 Iulie, reprezentantul Electrica, de profesie inginer, a propus ca înlocuirea stâlpilor pentru tramvai să se facă pe vechiul amplasament pe care existau stâlpii fostelor linii de tramvai, însă această soluţie nu a fost aprobată.

"Proiectantul General al lucrării, Intergroup Engineering SRL, a emis o Dispoziţie de Şantier prin care s-a hotărât montarea celor doi stâlpi în mijlocul intersecţiei străzii Văleni cu Gheorghe Doja, soluţie aprobată de Primăria Ploieşti. Menţionăm că pe Dispoziţia de Şantier nu există nicio semnătură a reprezentanţilor SDEE Ploieşti” se arată în comunicatul dat publicităţii, joi, de Electrica.

Contactat telefonic, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, care ocupă această funcţie după ce fostul primar şi-a dat demisia în martie, când a fost arestat preventiv într-un dosar al DNA, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este în concediu şi nu poate da detalii despre această situaţie.

Viceprimarul care îl înlocuieşte pe Teodorescu la conducerea Primăriei Ploieşti în această perioadă, Iolanda Bazavan, nu a putut fi contactat pentru a exprima punctul de vedere al municipalităţii în legătură cu cei doi stâlpi amplasaţi în mijlocul străzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici