Stolojan, despre căsătoriile gay: Nu am nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan spune că nu are nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, estimând că se va ajunge şi în România la recunoaşterea cuplurilor gay, dar precizând că este creştin-ortodox, căsătorit, iar copiii săi sunt, de asemenea, căsătoriţi.

191 afișări
Imaginea articolului Stolojan, despre căsătoriile gay: Nu am nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Stolojan, despre căsătoriile gay: Nu am nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca opinie personală, nu are ce căuta în Constituţie o asemenea prevedere, care să precizeze că mariajul nu poate fi decât între bărbaţi şi femei", a afirmat Stolojan, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat dacă ar susţine ideea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

"Cum a zis şi domnul preşedinte (Traian Băsescu - n.r.), eu, ca şi dânsul, sunt creştin-ortodox, nu am nimic împotrivă dacă doresc acest lucru. Eu sunt căsătorit, copiii mei sunt tot căsătoriţi...", a spus europarlamentarul PDL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă ar susţine posibilitatea adopţiilor de către cuplurile gay.

"Asta nu ştiu... dar cred că vom ajunge şi în România să acceptăm până la urmă ceea ce se acceptă în toată lumea aproape...aproape, deja. Franţa am văzut, SUA", a mai susţinut Stolojan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că "fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui" şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, "este problema lor".

"Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor", a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici