Strategia Guvernului pentru romi: Sprijin la începerea unei afaceri şi acordarea certificatului PFA

Guvernul va iniţia, pentru perioada 2011-2020, un plan de sprijinire a romilor pentru începerea unei afaceri şi/sau obţinerea certificatului de persoană fizică autorizată, plan prin care estimează că va facilita angajarea a 40.000 persoane de etnie romă.

163 afișări
Imaginea articolului Strategia Guvernului pentru romi: Sprijin la începerea unei afaceri şi acordarea certificatului PFA

Strategia Guvernului pentru romi: Sprijin la începerea unei afaceri şi acordarea certificatului PFA (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Planul va fi integrat într-o nouă strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, relevă un document oficial.

"Pe tema ocupării forţei de muncă, obiectivele strategiei sunt facilitarea angajării a 40.000 persoane de etnie romă, creşterea nivelului de calificare a persoanelor de etnie romă, sprijinirea romilor pentru începerea unei afaceri şi/sau obţinerea certificatului de persoană fizică autorizată", se arată în document.

Într-o discuţie avută recent, premierul Emil Boc i-a spus preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, că Guvernul va adopta în perioada imediat următoare un act normativ care propune o nouă strategie naţională pentru integrarea romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici