Stroe, despre crimele din Argeş şi Mehedinţi: Numai demenţii fac aşa ceva. Astfel de crime odioase nu pot fi prevenite

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat joi, referitor la cazul cadavrelor carbonizate în Mehedinţi şi la cel al femeii găsite fără cap, mâini şi picioare în râul Argeş, că "numai demenţii fac aşa ceva" şi că astfel de crime odioase nu pot fi prevenite.

413 afișări
Imaginea articolului Stroe, despre crimele din Argeş şi Mehedinţi: Numai demenţii fac aşa ceva. Astfel de crime odioase nu pot fi prevenite

Radu Stroe (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Problema e că trebuie să facem să nu se mai întâmple lucrurile astea. Numai că e un lucru aleatoriu, fără niciun punct de sprijin - nebunia. Pentru că nişte oameni normali nu fac aşa ceva, numai demenţii fac aşa ceva. Ăsta e foarte greu de captat înainte de a se produce fapta. Trebuie să încercăm să prevenim, dar demenţele de acest gen, cu foc, cu tăiatul capului, crimele acestea odioase, aici nu ai ce preveni. Când îi vine omului nebunia, o face şi nu ai de unde să ştii care sunt ăia. Uneori, ferească Domnul, poate fi şi printre noi", a spus ministrul.

În privinţa cazului din Mehedinţi, Radu Stroe a spus despre suspecţi că aceştia "sunt identificaţi' şi că "se iau declaraţii", iar "unii au şi recunoscut".

Anchetatorii au făcut, joi, reconstituirea crimei din localitatea mehedinţeană Meriş, unde două persoane au fost găsite carbonizate într-o maşină incendiată, la faţa locului fiind aduşi cei patru suspecţi reţinuţi miercuri noapte, unul dintre ei, un adolescent de 17 ani, recunoscând fapta la audieri

Reconstituirea crimei din localitatea Meriş a durat aproximativ o jumătate de oră, cei patru tineri reţinuţi în acest caz urmând să fie transportaţi la sediul Parchetului Curţii de Apel Craiova, care a preluat dosarul.

Tot joi, au fost făcute percheziţii în oraşul Topoloveni şi în comuna Leordeni din Argeş, la locuinţele bărbatului reţinut în cazul uciderii şi tranşării unei femei al cărei cadavru, fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit în râul Argeş.

Percheziţiile au avut loc în prezenţa bărbatului, Florin Mînzăraru, într-o casă din Leordeni în care au locuit părinţii acestuia, precum şi în apartamentul său din Topoloveni, anchetatorii încercând să stabilească unde a fost comisă crima. De asemenea, anchetatorii caută şi arma albă cu care a fost secţionat cadavrul femeii.

Bărbatul, care a refuzat să dea declaraţii anchetatorilor, nu este căsătorit şi locuieşte singur. Tatăl acestuia a decedat, mama acestuia lucrează în Anglia, iar fratele este la muncă în Italia.

După percheziţii, bărbatul va fi dus la Bucureşti, în condiţiile în care acest caz a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici