Studenţi din 18 ţări vin la Universitatea Bucureşti să studieze limba şi cultura românească

Studenţi din 18 ţări, precum Arabia Saudită, Spania, Statele Unite ale Americii sau Venezuela, vin la Universitatea Bucureşti, în perioada 24 iulie – 6 august, pentru a participa la Cursurile de Vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească, informează instituţia de învăţământ superior.

304 afișări
Imaginea articolului Studenţi din 18 ţări vin la Universitatea Bucureşti să studieze limba şi cultura românească

Studenţi din 18 ţări vin la Universitatea Bucureşti să studieze limba şi cultura românească

Conform sursei citate, ediţia de anul acesta reuneşte peste 30 de tineri din ţări precum: Arabia Saudită, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Venezuela.

Cursurile Şcolii de Vară îşi propun să îmbogăţească noţiunile de limba română ale studenţilor străini şi să-i familiarizeze cu aspectele importante ale civilizaţiei autohtone.

„Timp de două săptămâni, participanţii vor urma o serie de cursuri intensive de limba română, concepute într-o perspectivă comunicaţională, ateliere de lucru şi conferinţe pe teme de cultură şi civilizaţie românescă. Totodată, vor efectua vizite la diferite muzee sau vor participa la evenimente culturale. La finalul acestor cursuri, participanţii pot opta pentru un examen de atestare a cunoştinţelor de limba română, în conformitate cu standardele Paşaportului Lingvistic European”, potrivit Universătăţii Bucureşti.

Cursurile şi conferinţele vor fi susţinute de profesori ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, specialişti în lingvistică, literatură şi comunicare, cu experienţă în predarea şi testarea limbii române ca limbă străină, atât în ţară, cât şi în străinătate, în cadrul lectoratelor României din marile universităţi europene.

„A 57-a ediţie a Şcolii de Vară a Universităţii din Bucureşti este dedicată comemorării personalităţii savantului român Mircea Eliade, de la a cărui naştere se împlinesc 110 ani. Evenimentele cultural-turistice şi cele sociale ale programului pregătit pentru acest an vor constitui un parcurs iniţiatic, la capătul căruia participanţii vor putea explica numeroase mituri, legende şi simboluri, cu care se vor fi familiarizat în spaţiul românesc: Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Bistriţa, Satul Olari-Horezu, Castelul Peleş, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sau Ateneul Român”, conform sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici