Suspiciuni cu privire la angajaţi fictiv în mină. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Plata salariilor a fost soluţionată înaintea protestelor de la Lupeni

  • Ministrul Energiei spune că a primit informaţii din rândul minerilor cum că mai multe persoane sunt angajate fictiv în mină.
  • Virgil Popescu va avea, marţi, o întâlnire cu autorităţile din Hunedoara unde va discuta posibila preluare a Termocentralei de la Mintia.
817 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni cu privire la angajaţi fictiv în mină. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Plata salariilor a fost soluţionată înaintea protestelor de la Lupeni

Sursa foto: Mediafaxfoto

Virgil Popescu a declarat, luni seara, la Digi24, că a primit informaţii cum că mai multe persoane ar fi angajate fictiv în mină.

„În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate şi curăţată Compania (CEH – n.r.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă”, a spus ministrul Energiei.

Acesta consideră că ceea ce s-a întâmplat la Lupeni nu este o soluţie: „Soluţia cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanţă pe care am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni, înainte de pornirea acestui protest”.

CITEŞTE AICI: Proiectul Legii bugetului de stat 2021, aprobat în şedinţa de Guvern. Minerii din Valea Jiului vor primi salariile restante

Ministrul Energiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţi ai Termocentralei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, care şi ea are datorii.

„CEH practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD. Să reuşim să facem două societăţi (CEH şi Mintia – n.r.) care să fie viabile. Una a administraţiei locale şi una în continuarea Ministerului Energiei”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, din extracţia de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici