Sute de persoane au solicitat Ambulanţa după ce au mâncat şi băut peste măsură

Aproape 250 de persoane au chemat Salvarea în prima şi a doua zi de Paşte după ce au mâncat şi băut excesiv, din totalul celor 900 de cazuri de urgenţă la care a răspuns Serviciul de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

84 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au solicitat Ambulanţa după ce au mâncat şi băut peste măsură

Sute de persoane au solicitat Ambulanţa după ce au mâncat şi băut peste măsură (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Potrivit medicului, de duminică până luni la prânz, la SABI au fost înregistrate 1.500 de solicitări, dintre care 900 au fost urgenţe.

Din total urgenţelor, 230 au fost pentru probleme digestive, 13 naşteri şi tot atâtea accidente auto, 40 de depresii, 21 de persoane căzute în stradă, 17 come de diverse etiologii, 160 de lipotimii şi sincope, şase tentative de suicid şi 37 de traumatisme.

"Probabil că şi luni vor fi mai multe solicitări, întrucât este serbat Sfântul Gheorghe", a mai spus medicul.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Serviciul de ambulanţă SMURD au predominat accidentele rutiere, alcoolismul şi agresiunile cauzate de consumul excesiv de alcool, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvât al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

El a spus că în acest interval au fost folosite toate echipajele SMURD la capacitate maximă apelându-se şi la elicopere. De asemenea, la spitalul bucureştean au fost transportate şi cazuri grave venind din alte judeţe.

"Este vorba despre un atac vascular cerebral din Videle, acesta fiind al doilea caz în acea zonă în care s-a utilizat sistemul de telemedicină. De asemenea, au fost aduse în Capitală victime ale unor accidente rutiere din Piteşti, Târgovişte şi Ploieşti. Dacă la SMURD şi la spital nu au mai ajuns cazuri privind probleme digestive, din nefericire numărul accidentelor rutiere grave a fost mare în Capitală. Cred că, în acest an, în top sunt consumul de alcool şi accidentele", a conchis medicul Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici