Tânăr dispărut de pe o pârtie din Şureanu, căutat de jandarmi şi salvamontişti timp de şapte ore. Acesta a fost găsit în Hunedoara

Mai multe echipaje de jandarmi montani şi salvamontişti din Alba şi Hunedoara caută, sâmbătă seară, în zona Munţilor Şureanu, la limita celor două judeţe, un tânăr care a dispărut în timp ce se afla cu prietenii pe o pârtie dintr-un complex de schi din Munţii Şureanu.

494 afișări
Imaginea articolului Tânăr dispărut de pe o pârtie din Şureanu, căutat de jandarmi şi salvamontişti timp de şapte ore. Acesta a fost găsit în Hunedoara

Tânăr dispărut de pe o pârtie din Şureanu, căutat de jandarmi şi salvamontişti din Alba şi Hunedoara (Imagine: Marius Smadu/ Mediafax Foto)

UPDATE 00:57 Tânărul dispărut de pe o pârtie de schi din Munţii Şureanu, găsit de salvamontişti în Hunedoara

Tânărul dispărut în timp ce se afla cu prietenii într-un complex de schi din Munţii Şureanu din judeţul Alba a fost găsit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Hunedoara, după ce a fost căutat timp de aproximativ şapte ore de câteva zeci de jandarmi şi salvamontişti.

"Ni s-a comunicat că tânărul a fost găsit de echipele de căutare din Hunedoara, într-o zonă aflată pe raza judeţului. Este sănătos, dar este speriat şi ud, iar jandarmii şi salvamontiştii care l-au găsit au făcut un foc pentru a-l încălzi", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ.

Potrivit acestuia, tânărul urmează să fie coborât de pe munte de către jandarmii montani şi dus în Petrila, unde va primi îngrijiri medicale şi urmează să se stabilească dacă starea sa de sănătate este bună, iar apoi va fi preluat de familie.

La acţiunea de căutare, care s-a desfăşurat într-o zonă extrem de dificilă şi pe ceaţă densă şi a durat aproximativ şapte ore, au luat parte câteva zeci de jandarmi şi salvamontişti din judeţele Alba şi Hunedoara, fiind folosiţi şi câini de salvare.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mai multe echipaje de jandarmi şi salvamontişti din Alba şi Hunedoara caută de peste cinci ore un tânăr în vârstă de aproximativ 23 de ani care a dispărut în timp ce se afla cu prietenii într-un complex de schi din Munţii Şureanu, în judeţul Alba.

Jurcoveţ a spus că tânărul a fost văzut ultima dată pe una din pârtiile de schi, însă nu a mai ajuns la baza acesteia, astfel încât în jurul orei 16.00 prietenii cu care se afla au început să îl caute.

Ulterior, prietenii turistului dispărut au cerut ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor care au început căutările acestuia în jurul orei 17.30, iar la scurt timp au găsit placa de snowboard a acestuia la aproximativ patru kilometri de pârtie.

"Noi am suplimentat efectivele de jandarmi care participă la aceste căutări şi avem în prezent 17 angajaţi şi un câine de căutare, fiind ajutaţi şi de salvamontiştii din Alba. În paralel desfăşoară căutări şi colegii noştri de la Hunedoara deoarece presupunem că ar fi mers spre Petrila, după urmele descoperite. În zonă este ceaţă densă, temperatura este de 1-2 grade, iar zăpada în afara pârtiei este în unele zone până la brâu", a mai spus Jurcoveţ.

Potrivit acestuia, echipele mobilizate vor continua căutările, iar efectivele implicate ar putea fi suplimentate în cursul nopţii astfel încât tânărul să poată fi găsit.

Cosmin Jurcoveţ a precizat că zona în care se desfăşoară căutările este extrem de dificilă, cu teren accidentat, şi nu există semnal GSM.

Surse implicate în căutări au declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul dispărut este din Sebeş şi ar fi un împătimit al sporturilor extreme, iar în momentul dispariţiei este posibil să fi încercat o coborâre în afara pârtiei, dovadă fiind faptul că placa de snowboard a acestuia a fost găsită în afara zonei amenajate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici