Tânără în comă după ce a născut prin cezariană. Familia acuză medicii

O tânără de 26 de ani care a născut prin cezariană, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul Filantropia din Craiova a fost transferată, în comă, la Spitalul Judeţean, iar familia acesteia îi acuză pe medici de malpraxis şi de faptul că refuză să o transfere pe pacientă la un spital din Capitală.

2372 afișări
Imaginea articolului Tânără în comă după ce a născut prin cezariană. Familia acuză medicii

Tânără în comă după ce a născut prin cezariană. Familia îi acuză de malpraxis pe medici (Imagine: Shutterstock)

Tânăra este în stare foarte gravă, având "insuficienţă respiratorie acută şi stare septică", afirmă reprezentanţii Spitalului Judeţean, care susţin că pacienta este sedată şi ventilată mecanic.

Florin Petrescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, a declarat, luni după-amiază, că tânăra de 26 de ani este internată în continuare la terapie intensivă, iar starea acesteia este foarte gravă.

"Pacienta are o insuficienţă respiratorie acută şi un sindrom de detresă respiratorie cu stare septică, cu stare foarte gravă. S-au făcut toate investigaţiile necesare, medicaţia se face conform ghidurilor de terapie intensivă în situaţiile respective. S-a asigurat din partea spitalului, în totalitate, medicamentaţia necesară şi tot ceea ce trebuie. Este ventilată la ora actuală şi este sedată. Se administrează tratament şi este supravegheată în permanenţă. Sunt o serie de condiţii care apar în această detresă, sunt condiţii speciale de tratament şi de aici rezultă şi dificultatea de tratament, însă la nivelul terapiei intesive se face tot ceea ce este posibil", a declarat Florin Petrescu.

Tânăra de 26 de ani, care mai are o fetiţă în vârstă de 3 ani, a născut în urmă cu două săptămâni la Spitalul Filantropia din Craiova, prin cezariană.

Copilul s-a născut sănătos, însă la două zile după operaţie tânăra a început să se simtă rău, la patru zile de la intervenţie ea fiind transferată, la solicitarea familiei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Familia tinerei îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia.

"La câteva zile de la operaţia de cezariană a început să facă febră şi nu se mai putea ridica din pat. Am cerut să o ducem la Bucureşti, însă ne-au spus că are gripă porcină. Acum este în comă. Nimeni nu ne spune cu exactitate ce diagnostic are. În 28 ianuarie au ţinut-o sedată. Medicii care au operat-o sunt vinovaţi. Fata şi-a făcut toate analizele înainte să nască şi toate i-au ieşit bine. De asemenea, a fost monitorizată de un ginecolog pe toată durata sarcinii", a spus Dorel Sandu, naşul tinerei.

Totodată, părinţii tinerei spun că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu le-au comunicat diagnosticul şi nu le-au permis să o transfere la un spital din Bucureşti.

"I-am implorat să mă lase să o duc la un alt spital. Mai are acasă o un copil de trei ani. Acum este în comă şi respiră cu ajutorul aparatelor. Medicii sunt de vină pentru tot. O să depun plângere împotriva lor la Parchet", a afirmat Marian Ionescu, tatăl tinerei.

Duminică seară, tânăra a suferit un stop cardio-respirator, fiind resuscitată.

Mădălina Enăchescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Filantropia, a declarat, luni, că tânăra a fost internată în 21 ianuarie, cu sarcină de 34 de săptămâni, iar pentru că pacienta avea "uter cicatricial" i-a fost făcută cezariană.

"La ora 9.45 a fost făcută cezariana, pentru suferinţă medicală acută necorectată medicamentos, respectiv uter cicatricial şi iminenţă de ruptură uterină. Pacienta a fost sub tratament cu antobiotic, anticoagulant şi echilibrată hidro-electrolitic. Evoluţia a fost favorabilă până în 26 ianuarie, când starea tinerei s-a înrăutăţit brusc. A fost sesizată garda şi a fost transferată prin serviciul SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova. Starea s-a înrăutăţit, chiar dacă a fost sub tratament, şi aşteptăm rezultatele investigaţiilor ulteriore", a declarat Mădălina Enăchescu, care a precizat că tânăra a născut o fetiţă în greutate de două kilograme.

Enăchescu a susţinut că medicii vor pune la dispoziţie toate fişele medicale şi "vor colabora cu organele competente dacă va fi depusă o plângere împotriva lor".

"Vom colabora cu autorităţile competente în vederea soluţionării acestui caz. Pacienta era clinic sănătoasă. Evoluţia de la cezariană a fost bună. Vom aştepta rezultatul analizelor", a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Filantropia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici