Tănase: Săftoiu a mărit salarii în TVR în ultima zi de mandat. Săftoiu:Au fost propuse de şefi ai TVR

Stelian Tănase, directorul general interimar al SRTv, a declarat, miercuri, că fostul preşedinte-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, a mărit salariile unor angajaţi în ultima sa zi de mandat, însă Săftoiu spune că măririle au fost făcute la propunerea şefilor unor structuri din instituţie.

417 afișări
Imaginea articolului Tănase: Săftoiu a mărit salarii în TVR în ultima zi de mandat. Săftoiu:Au fost propuse de şefi ai TVR

Claudiu Săftoiu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Răspunzând unor întrebări puse într-o conferinţă de presă, organizată miercuri, la sediul TVR, Stelian Tănase a spus: "Pe data de 2 decembrie, domnul Săftoiu, în ziua sa ultimă, a semnat nişte măriri de salariu". El a refuzat să facă alte precizări pe acest subiect.

Însă Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului pe 10 decembrie. În aceeaşi zi, fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Contactat, miercuri, de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu a spus că a semnat documentele pentru mărirea unui număr limitat de salarii, ca urmare a unor solicitări făcute de şefii structurilor din TVR.

"Este vorba despre un număr limitat, am impresia că 10 solicitări de mărire de salariu, făcute de şefii de structuri din cadrul TVR, măriri de salariu care nu depăşeau 300 de lei, maximum 500 de lei, în ceea ce priveşte performanţele, activitatea satisfăcătoare pe care unii dintre angajaţi au probat-o în ultimul an. Aceste propuneri veniseră de mult timp, de aproximativ trei săptămâni la cabinetul preşedintelui-director general, şi neavând nimic să reproşez am procedat la semnarea acestora. Ele au fost practic propuneri ale directorilor de canale sau ale directorilor de direcţii din cadrul studiourilor centrale", a spus Claudiu Săftoiu.

El a precizat că nu îşi mai aminteşte numele angajaţilor TVR ale căror salarii au fost mărite.

Pe de altă parte, în iulie 2012, au apărut informaţii şi despre un alt preşedinte-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, care a modificat în ultima zi a mandatului său zeci de contracte ale unor salariaţi ai Televiziunii Române, transformându-le din contracte pe perioadă determinată în nedeterminată şi mărind salariile unor angajaţi.

Contactat la momentul respectiv de MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu a recunoscut că a modificat contractele de muncă ale unor angajaţi ai TVR, precizând însă că nu îşi aminteşte dacă aceste modificări au fost făcute chiar în ultima zi a mandatului său sau în ultima perioadă a mandatului său. "Am mai prelungit contracte, dar în cadrul legal. Nu am făcut nimic în afara cadrului legal", spunea la momentul respectiv Lăzescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici