Tăriceanu critică raportul MCV: Nu scrie că DNA a încălcat Constituţia

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tărceanu a declarat marţi, referitor la raportul MCV, că membrii coaliţiei vor analiza recomandările MCV, reproşând că observaţiile au fost făcute pe fugă.

503 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu critică raportul MCV: Nu scrie că DNA a încălcat Constituţia

Tăriceanu critică raportul MCV: Nu scrie că DNA a încălcat Constituţia

"Astăzi, în primul rând nu vă pot garanta că am să mă întâlnesc cu domnul Dragnea, dar dacă vom discuta nu am stabilit punctele de discuţie. Pe baza observaţiilor făcute în raportul MCV vom vedea ce luăm şi ce nu luăm în seamă. În trecut, când comisia elabora acest raport MCV, acest raport venea în România, se făceau observaţii şi apoi se făceau corecturi. De data asta s-au făcut în fugă. S-a dat termen scurt. S-au făcut observaţii şi nu s-a ţinut cont de ele", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai precizat că: " Nu scrie nimic despre faptul că în două rânduri CCR a constatat că şefa DNA cu instituţia respectivă care funcţionează sub autoritatea procurorului general, au încălcat Constituţia. Chestiunea aceastea nu este amintită. Raportul mi se pare prost documentat. Vom vedea ce face după ce vedem analiza care vine de la ministrul Justiţiei".

Comisia Europeană recomandă României, în raportul MCV prezentat marţea trecută, să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare.

Pe de altă parte, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană marţi, recomandând în raportul MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici