Tăriceanu şi-a văzut dosarul: Multe referiri fără legătură cu mine. E vorba şi de o comisie rogatorie cu Israel

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după ce a studiat o mică parte din dosarul care îl vizează, că multe referiri nu au legătură cu persoana sa, iar unele pagini sunt secretizate. Mai mult, Tăriceanu spune că se vorbeşte despre o comisie rogatorie cu Israelul.

692 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi-a văzut dosarul: Multe referiri fără legătură cu mine. E vorba şi de o comisie rogatorie cu Israel

Tăriceanu şi-a văzut dosarul: Multe referiri fără legătură cu mine.E vorba şi de o comisie rogatorie cu Israel

"La prima vedere, ceea ce vă pot spune este că sunt foarte multe referiri, aprecieri care nu au nicio legătură cu persoana mea. Rezultă de aici că dosarul e împănat cu lucruri care să impresioneze prin volum, decât prin conţinut. Sunt numai la volumul 1", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă a văzut vreun denunţul până acum în dosar, preşedintele Senatului a negat.

"Am să vin şi cu avocatul pentru că se pricepe mai bine şi trebuie să parcurgem toate volumele să vedem dacă există aşa ceva. Din acest moment am o serie lungă de observaţii pe care deja le-am făcut şi care se referă la lipsa unor elemente concrete care să articuleze acuzaţiile la adresa mea. Am văzut o comisie rogatorie cu Israelul. (...) Tal Sirbestein care e intrebat de contractul avut cu PNL sau cu mine. Procurorul îl întreabă e vorba de un contract de 2 milioane de dolari cum a zis procurorii şi el a spus există un contract, dar nu ştiu suma respectivă. Nu am acces la informaţiile PNL ca să ştiu ce valoare are contractul. Ce pot spune e că a existat un contract, şi nu a fost un contract de formă, cum au spus procurorii. PNL a plătit sume consistente pentru consultanţă. Procurorii fac o acuzaţie în baza unei oferte transmise de consultanţii străini. O ofertă trebuie să aibă răspuns de acceptare fie din partea mea sau a PNL. Nu există niciun răspuns de acceptare sau de alt fel nici din partea mea, nici a PNL şi nici de un contract", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului spune că în dosar sunt şi pagini şterse, secretizate.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat marţi că studierea celor 73 de volume în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, va începe de miercuri şi va dura până luni, inclusiv.

DNA a anunţat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărei nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în acre au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu ştie cum vor vota senatorii social-democraţi în privinţa solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, aceştia având ”personalitate”. El a mai spus că nu face bine nimănui o antepronunţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici