Tariful pentru apă şi canalizare, MAJORAT din martie în Capitală. Cât vor plăti bucureştenii pentru un metru cub de apă

Apa Nova va majora, în martie, metrul cub de apă livrată clienţilor din Bucureşti, pentru a face rost de bani pentru investiţiile solicitate de Primăria Capitalei, promiţând însă că până la sfârşitul anului 2016 tarifele vor scădea cu 23%.

4051 afișări
Imaginea articolului Tariful pentru apă şi canalizare, MAJORAT din martie în Capitală. Cât vor plăti bucureştenii pentru un metru cub de apă

Tariful pentru apă şi canalizare, MAJORAT din martie. Cât vor plăti bucureştenii pentru un metru cub (Imagine: Shutterstock)

"De la începutul lunii martie 2013, bucureştenii vor plăti cu 75 de bani/metru cub (TVA inclus) mai mult pentru serviciul de apă şi de canalizare. Ultima ajustare ordinară de tarif a fost aplicată în august 2010", se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, după această majorare o familie va cheltui pentru plata facturii la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare 3,5% din venitul mediu lunar.

"Însă, până la sfârşitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (...), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23%, deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif. Această scădere este calculată fără a lua în calcul inflaţia şi alte ajustări extraordinare ale tarifului", se mai arată în comunicat.

Apa Nova Bucureşti este controlată de compania franceză Veolia, iar în anul 2000 a concesionat serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti, pentru o perioadă de 25 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici