Teleorman: 200 de hectare de teren şi pădure, inundate

Aproximativ 150 de hectare de teren arabil şi 50 de hectare de păşune din zona oraşului Videle, judeţul Teleorman, au fost inundate în urma revărsării a două pârâuri din zona de nord a judeţului.

192 afișări
Imaginea articolului Teleorman: 200 de hectare de teren şi pădure, inundate

Teleorman: 200 de hectare de teren şi pădure, inundate (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, sublocotenent Gelu Dragomir, depăşiri ale cotelor de pericol se înregistrează la Vârtoape, pe Pârâul Câinelui şi la Tătărăştii de Sus pe râul Teleorman, dar nu sunt probleme deosebite.

În zona Crângu, pe râul Călmăţui, este depăşită cota de atenţie.

"La Videle, apa bălteşte pe mai multe străzi din marginea localităţii, iar la Ciolăneşti apa a ieşit din matca pârâului Câinelui, fiind inundate 80 de hectare de terenuri agricole. Tot aici, apa a acoperit un sector cu lungimea de circa 350 de centimetri al DJ 703. Nivelul apelor curgătoare din judeţul Teleorman sunt monitorizate permanent, iar comitetele locale pentru situaţii de urgenţă se află în stare de alertă", a declarat Gelu Dragomir.

Dragomir a mai precizat că efectivele ISU Teleorman sunt pregătite să intervină în zonele vulnerabile pentru populaţie cu motopompe, bărci pneumatice şi mijloace auto speciale, iar judeţul este sub incidenţa codului portocaliu de avertizare hidrologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici