Tezele, esenţiale pentru evaluarea elevilor? Cum funcţionează sistemul şcolilor britanice: Accentul nu se pune pe note, ci pe înţelegerea lecţiilor

  • Ministerul Educaţiei analizează posibilitatea anulării tezelor
  • În şcolile britanice, evaluarea este una continuă, formată din mai multe secţiuni
  • Dana Papadima: Evaluarea trebuie să fie constantă, coerentă şi convingătoare
705 afișări
Imaginea articolului Tezele, esenţiale pentru evaluarea elevilor? Cum funcţionează sistemul şcolilor britanice: Accentul nu se pune pe note, ci pe înţelegerea lecţiilor

Ştii deja că posibilitatea anulării tezelor a creat mare vâlvă zilele astea printre profesori, elevi şi chiar părinţi. Hai să îţi prezint şi cum e cu sistemul de evaluare în şcolile care urmează curricula britanică. Holly este elevă în clasa a XII-a la International School of Bucharest şi spune că nu se stresează mai deloc să ia cele mai mari note. Accentul se pune, în schimb, pe înţelegerea lecţiilor.

„Avem pentru un subiect, să spunem matematică. Avem trei secţiuni, avem examenul care ni-l dă după ce terminăm un capitol, de exemplu, avem o altă bucată care este, să zicem, efortul, pe urmă 30% este classwork-ul, adică ce faci în clasă. Dacă faci prost la un examen, nu înseamnă că ai stricat toată media. Poţi să o repari cu următorul examen care vine. Profesorii vor să se asigure că copiii au înţeles până la urmă ce le-au predat şi doar folosesc examenele ca să vadă cât de bine au înţeles”, povesteşte Holly Howard, elevă într-o şcoală privată.

Dana Papadima, directorul educaţional al Avenor College, îţi descrie cum ar trebui făcută evaluarea elevilor, pentru a fi cât mai eficientă.

„Jumătate din media ta să fie conţinută de o lucrare într-o anumită zi, la o anumită oră, mi se pare, mi s-a părut întotdeauna nerelevant. Evaluarea copilului trebuie să fie continuă, coerentă şi convingătoare. Evaluarea prietenoasă, constantă, la un interval regulat este un mijloc pentru a avea o mai cuprinzătoare imagine a progresului copilului, progresului şcolar”, spune ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici