Timiş: Un bebeluş de nouă luni a ajuns la spital bătut, cu fractură de picior şi muşcături pe corp

Un bebeluş de nouă luni din Caraş-Severin, lăsat acasă timp de trei zile doar cu fraţii săi, dintre care cel mai mare în vârstă de 12 ani, a ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara bătut, cu fractură la un picior şi cu muşcături de om pe corp, autorităţile declanşând o anchetă în acest caz.

453 afișări
Imaginea articolului Timiş: Un bebeluş de nouă luni a ajuns la spital bătut, cu fractură de picior şi muşcături pe corp

Timiş: Un bebeluş de nouă luni a ajuns la spital bătut, cu fractură de picior şi muşcături pe corp (Foto: Shutterstock)

UPDATE 14:39

Bebeluşul de nouă luni din Caraş-Severin ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara cu urme de violenţă, fractură la un picior şi cu muşcături de om pe corp ar fi fost scăpat pe jos în urmă cu o săptămână de către fraţii săi, însă tatăl i-a pus doar comprese reci, crezând că se va reface.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, Daniela Miloş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că inspectorii fac verificări pe teren, la familia bebeluşului, urmând să ia măsuri în funcţie de rezultate.

"Varianta prezentată de tată şi susţinută de fraţi este că minorii l-ar fi agresat", a declarat Daniela Miloş.

De asemenea, Andreea Ganciu, psiholog în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, cea care a făcut ancheta la domiciliul familiei bebeluşului, a declarat că fraţii acestuia l-au legănat pe cel mic şi l-au scăpat pe jos, iar totul s-a întâmplat săptămâna trecută, numai că tatăl nu a anunţat medicii.

”Minorul a fost dus la spital la Reşiţa, iar noi am fost sesizati de către Spitalul Judeţean Reşiţa. Copilul a ajuns la spital cu politraumatisme, cu tibia fracturată şi poliechimoze, fiind trimis la Timişoara. Astăzi (joi - n.r.) am fost la fraţii lui de 7, 11 şi 12 ani. Acasă se aflau cei trei copii şi actualul soţ al mamei, mama e la muncă în Spania. Cei trei copii mai mari sunt rezultaţi dintr-o relaţie anterioară a mamei, doar cel mic este al actualului soţ. Săptămâna trecută, soţul mamei a fost plecat o zi de acasă şi i-a lăsat pe ceilalţi trei copii să aibă grijă de cel de nouă luni. Ei cum au putut să ştie să aibă grijă de el? L-au legănat şi l-au scăpat pe jos, iar acesta s-a rănit”, a declarat Andreea Ganciu.

Potrivit acesteia, tatăl bebeluşului nu a anunţat medicii că fiul său este lovit, crezând că prin aplicarea de comprese acesta se va reface.

”Bineînţeles că bărbatul, când a văzut copilul tot rănit, nu a sunat la medici să i se dea îngrijirile medicale necesare. A aplicat comprese reci şi nu a apelat la ambulanţă. Ieri (miercuri - n.r.), când acel minor nu s-a simţit bine, tatăl a sunat ambulanţa şi copilul a fost preluat de medici”, a spus Andreea Ganciu.

Psihologul de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Caraş- Severin a adăugat că s-a luat măsura internării celor trei copii mai mari într-un centru de plasament.

"Astăzi (joi - n.r.) noi i-am găsit pe ceilalţi copii foarte murdari, înfometaţi, neglijaţi din toate punctele de vedere, mizerie în casă şi am decis să îi luăm în centrul de plasament, în regim de urgenţă, măsură cu care şi copiii au fost de acord, deci nu s-au opus sub nicio formă", a mai declarat Andreea Ganciu.

De asemenea, în urma anchetei celor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, tatăl bebeluşului este audiat la postul de Poliţie din localitatea Ilidia.

Bebeluşul de nouă luni din Caraş-Severin a ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara bătut, cu fractură la un picior şi cu muşcături de om pe corp. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Ancuţa Cheţan, declara că un bărbat din localitatea Ilidia s-a prezentat, miercuri seară, la Spitalul Judeţean Reşiţa, cu fiul său în vârstă de doar nouă luni, acesta având urme de violenţă pe corp. Ulterior, copilul a fost internat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul avea fractură la un picior şi urme de muşcături de om pe corp.

Sursele citate spuneau că tatăl l-a lăsat pe micuţul de nouă luni cu ceilalţi trei fraţi mai mari acasă, între care cel mai mare are doar 12 ani. Bărbatul a lipsit trei zile de acasă deoarece a fost plecat la Arad pentru a-şi conduce soţia, care pleca la muncă în străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Ancuţa Cheţan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat din localitatea Ilidia s-a prezentat, miercuri seară, la Spitalul Judeţean Reşiţa, cu fiul său în vârstă de doar nouă luni, acesta având urme de violenţă pe corp.

"Aseară (miercuri seară - n.r.) s-a prezentat la Spitalul Judeţean din Reşiţa un bărbat cu copilul său de nouă luni. Copilul prezenta urme de violenţă pe corp. Cei de la spital au anunţat Poliţia şi noi, împreună cu cei de la Protecţia Copilului, am deschis o anchetă în acest caz pentru stabilirea vinovatului. Copilul a fost transportat la Timişoara, la spital", a declarat Ancuţa Cheţan.

Bebeluşul a fost internat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul avea fractură la un picior şi urme de muşcături de om pe corp.

Sursele citate au adăugat că tatăl l-a lăsat pe micuţul de nouă luni cu ceilalţi trei fraţi mai mari acasă, între care cel mai mare are doar 12 ani.

Bărbatul a lipsit trei zile de acasă deoarece a fost plecat la Arad pentru a-şi conduce soţia, care pleca la muncă în străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici