Video Timişoara: Descinderi la proxeneţi. Victimele, cu vârste între 12 şi 15 ani, erau racolate şi dintr-un adăpost, unele aveau handicap - VIDEO

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, la Timişoara, la persoane suspectate că racolau fete cu vârste între 12 şi 15 ani şi le obligau să se prostitueze, după care îi tâlhăreau pe clienţii acestora.

2323 afișări

Poliţiştii de la Combaterea crimei organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT, au descins, joi dimineaţă, la două adrese din Timişoara unde locuiau patru bărbaţi suspectaţi de trafic de persoane şi tâlhării.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre suspecţi este un bărbat în vârstă de 60 de ani care în urmă cu zece ani a fost arestat pentru proxenetism şi acte sexuale cu minori. Acum, acesta, împreună cu alţi trei bărbaţi, obligau fete de 12-15 ani să se prostitueze, iar pe clienţii acestora îi tâlhăreau.

Anchetatorii mai spun că cei patru bărbaţi întreţineau relaţii sexuale cu aceste fete, după care le trimiteau să îşi racoleze clienţii în zona Gării de Nord din Timişoara, tarifele practicate fiind cuprinse între 30 şi 50 de lei.

În urma descinderilor de joi, două persoane au fost ridicate şi duse la audieri, fiind suspectate de tâlhărie, trafic de minori şi trafic de persoane şi viol.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a unei reţele de criminalitate organizată formată din cinci persoane suspectate că au recrutat, traficat şi exploatat sexual mai multe tinere, şase dintre acestea fiind minore.

Victimele, provenite din toate zonele ţării, din familii dezorganizate şi fără niciun venit, erau obligate în permanenţă de către membrii reţelei să întreţină relaţii sexuale cu clienţi în zona Gării de Nord Timişoara şi în apartamente închiriate în municipiu.

Conform sursei citate, pentru a le determina să se prostitueze suspecţii aveau un comportament violent .

Tinerele care se prostituau primeau bani doar câteodată, ele fiind plasate de la un suspect la celălalt şi violate inclusiv de aceştia.

Anchetatorii au stabilit ca suspecţii profitau de starea precară a victimelor şi le ofereau sume de bani infime pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei sau cu alţi clienţi racolaţi de ei, reuşind, astfel, să recruteze chiar şi fete cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Totodată, tinerele erau racolate şi dintre persoanele cazate într-un adăpost de noapte din Timişoara, suspecţii urmărind racolarea unor persoane cu grad de handicap.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Conform sursei citate, persoanele cercetate urmează să fie prezentate de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara judecătorilor de la  Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă, riscând până la 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici