Toate şcolile dintr-un oraş vor fi ÎNCHISE joi şi vineri, pentru deszăpezirea curţilor

Şcolile din Baia Mare vor fi închise joi şi vineri, în condiţiile în care trotuarele şi curţile sunt acoperite cu zăpadă. Primăria Baia Mare va contribui cu utilaje de deszăpezire, iar până atunci 25.000 de elevi rămân acasă.

1074 afișări
Imaginea articolului Toate şcolile dintr-un oraş vor fi ÎNCHISE joi şi vineri, pentru deszăpezirea curţilor

Toate şcolile dintr-un judeţ vor fi ÎNCHISE joi şi vineri, pentru deszăpezirea curţilor

Primarul Cătălin Cherecheş a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că vor fi afectaţi de suspendarea cursurilor aproximativ 25.000 de elevi.

"Am propus, în calitate de primar al municipiului Baia Mare şi preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, că în zilele de joi şi vineri se vor suspenda cursurile în întreg sistemul de învăţământ din Baia Mare, respectiv în toate cele 50 de grădiniţe, şcoli, licee şi colegii. Decizia are la bază condiţiile meteo şi necesitatea unităţilor de învăţământ de a proceda, de urgenţă, la deszăpezirea incintelor şi curţilor pe care le administrează, să nu fie accidente în rândul elevilor. De asemenea se va trece şi la deszăpezirea zonelor de acces spre aceste instituţii. Vor fi afectaţi aproximativ 25.000 de elevi", a spus Cherecheş.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă în Baia Mare este de 60 de centimetri.

Edilul a afirmat că în sprijinul unităţilor de învăţământ vor fi puse la dispoziţie, de către Primăria Baia Mare, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acţiunii de deszăpezire.

"Trotuarele şi străzile de acces spre unităţile de învăţământ urmează să fie deszăpezite în cel mai riguros mod de către societăţile care au contract de salubrizare – deszăpezire cu municipiul Baia Mare. Totodată, vor fi ridicate şi transportate cantităţile mari de zăpadă care îngreunează accesul copiilor şi tinerilor băimăreni spre unităţile de învăţământ", a spus Cătălin Cherecheş.

Cursurile şcolare urmează să fie recuperate ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici