Trafic reluat după aproximativ şase ore pe Centura de Vest a Ploieştiului, unde exista pericol de explozie din cauza unor scurgeri de nitrat dintr-un camion

Traficul pe Centura de Vest a Ploieştiului a fost reluat, în timpul nopţii de luni spre marţi, după aproximativ şase ore de când a fost blocat din cauza unor scurgeri de nitrat, dintr-un camion.

292 afișări
Imaginea articolului Trafic reluat după aproximativ şase ore pe Centura de Vest a Ploieştiului, unde exista pericol de explozie din cauza unor scurgeri de nitrat dintr-un camion

Trafic reluat după aproximativ şase ore pe Centura de Vest a Ploieştiului, unde exista pericol de explozie din cauza unor scurgeri de nitrat dintr-un camion

Potrivit Poliţiei Prahova, traficul pe Centura de Vest a Ploieştiului a fost reluat în jurul orei 23.15, după aproximativ şase ore după ce a fost blocat complet din cauza unor scurgeri de nitrat.

Pompierii s-au retras de la locul intervenţiei imediat ce circulaţia s-a putut relua în zona afectată.

„Camionul era sigilat. Ei au văzut că se scurge substanţă când au oprit să se odihnească. Pe şosea a curs foarte puţin. Scurgerea s-a produs pe la capac”, a declarat Raluca Vasiloae, de la ISU Prahova.

Camionul, care transportat 15 tone de nitrat monometilamine, era condus de un şofer bulgar şi mergea de la Victoria, judeţul Braşov, către Vama Giurgiu.

25 de pompierii militari au acţionat pentru asigurarea zonei ca urmare a scurgerilor de nitrat de monometilamină din camion, substanţa fiind coroziv explozivă, periculoasă în contact cu sursa de aprindere.

Din cauza scurgerilor, pe şoseaua Ploieştiului, circulaţia a fost blocată de luni, de la ora 17 până când pericolul de explozie a fost eliminat, după ora 23.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici