Traian Berbeceanu se întoarce împotriva lui Carmen Dan, după moartea poliţistului: Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie

Fostul şef BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj după moartea poliţistului aflat în misiune în Timiş, reproşându-i ministrului de Interne, Carmen Dan, că agentul nu avea echipamentul de protecţie promis în urmă cu doi ani.

9598 afișări
Imaginea articolului Traian Berbeceanu se întoarce împotriva lui Carmen Dan, după moartea poliţistului: Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie

Comisarul Traian Berbeceanu se întoarce împotriva lui Carmen Dan: Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie

"S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante. Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru...", a scris Traian Berbeceanu, pe Facebook.

Conducerea Poliţiei Române a dispus, duminică, verificări la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş, după ce un poliţist a fost împuşcat mortal, în localitatea Izvin din judeţul Timiş, în timpul unei misiuni, de către un bărbat care este urmărit internaţional pentru tâlhărie. Bărbatul care l-a împuşcat pe poliţist este Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. Până la ora transmiterii ştirii, el nu a fost prins.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reuşit însă să fugă.

Ministrul Carmen Dan, despre poliţistul ucis în misiune: Se întâmplă şi astfel de tragedii

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, referitor la moartea poliţistului din Timiş, ucis în misiune de un fugar, că a existat o lege care prevedea întărirea autorităţii poliţistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

Ministrul a transmis condoleanţe familiei şi camarazilor poliţistului ucis.

”Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare” a spus Carmen Dan, la Antena 3.

Un poliţist de 42 de ani de la Postul de Poliţie Recaş a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, urmărit internaţional pentru tâlhărie. Până la ora transmiterii ştirii, bărbatul nu a fost prins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici