Transplantul de ficat la fetiţa de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes la Institutul Fundeni

  • Transplantul de ficat la fetiţa de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes sâmbătă seara la Institutul Fundeni.
  • Potrivit medicilor, starea fetiţei după operaţie este stabilă şi este sub supraveghere în secţia de Terapie Intensivă.
2107 afișări
Imaginea articolului Transplantul de ficat la fetiţa de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes la Institutul Fundeni

Transplantul a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„După transplant, starea fetitei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, au transmis duminică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Donatorul a fost un tânăr de 17 ani.

Ministerul Sănătăţii anunţă că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

„Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esentială pentru încheierea cu succes a acestui proces”, a transmis Ministerul Sănătăţioi, care speră ca în cursul verii să se poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România în noul compartiment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici