Transport de 90 de mii de măşti de protecţie. O navă a Forţelor Aeriene Române a decolat azi, cu destinaţia Spania

  • O navă a Forţelor Aeriene Române a decolat, azi dimineaţă, spre Spania pentru a transporta materiale de protecţie
  • Este vorba despre o aeronavă Spartan care transportă în Madrid 90 de mii de măşti
  • Măştile sunt din rezerva de echipamente medicale cumpărate în urma unui grant european
164 afișări
Imaginea articolului Transport de 90 de mii de măşti de protecţie. O navă a Forţelor Aeriene Române a decolat azi, cu destinaţia Spania

Sursa: Facebook IGSU

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat azi dimineaţă, de la Baza 90 Aeriană Otopeni spre Madrid  pentru a transporta 90 mii de măşti de protecţie tip FFP 2, transmite IGSU.
 
Materialele sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19 achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană. Comisia Europeană a trimis DSU o invitatie pentru a constitui în România o rezervă de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19. 
 
Astfel, aceste stocuri aflate în gestiunea IGSU vor fi puse la dispoziţia statelor membre (inclusiv România) şi partenere ale Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, în baza unei solicitări, în caz de ameninţare gravă la adresa sănătăţii. În funcţie de nevoi, Comisia Europeană urmează să decidă unde vor fi folosite echipamentele din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici