Traseele factorilor poştali, păzite de poliţişti

Poliţia Română va suplimenta numărul de agenţi pe traseele factorilor poştali şi îi va dota cu mijloace tehnice de autoapărare şi localizare, în urma unui protocol de colaborare cu Poşta Română.

23 afișări
Imaginea articolului Traseele factorilor poştali, păzite de poliţişti

Traseele factorilor poştali, păzite de poliţişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obiectivul protocolului este creşterea siguranţei banilor şi bunurilor pe care subunităţile poştale le păstrează, depozitează, manipulează şi transportă, precum şi sporirea protecţiei pentru lucrătorii poştali şi clienţii Poştei Române, se arată într-un comunicat de luni al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, Poliţia va suplimenta efectivele de poliţişti care patrulează pe traseele de deplasare a factorilor poştali, în perioada distribuirii pensiilor şi alocaţiilor, şi va desfăşura activităţi de instruire şi pregătire privind autoapărarea.

Totodată, poliţiştii vor oferi consiliere de specialitate referitoare la măsurile de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor poştale, a bunurilor şi valorilor deţinute, manipulate şi transportate.

Poşta Română va face demersuri pentru crearea posibilităţii achitării pensiilor în sedii ale autorităţilor locale, precum şi pentru însoţirea factorilor poştali de către poliţişti comunitari ori alte persoane desemnate de autorităţile locale, "pentru asigurarea unui climat sporit de siguranţă în zone care prezintă riscuri potenţiale pentru lucrătorii poştali", precizează sursa citată.

În plus, în vederea reducerii riscurilor la care pot fi expuşi factorii, Poliţia va organiza deplasarea acestora în sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Lucrătorii Poştei vor fi dotaţi cu mijloace tehnice de autoapărare şi localizare, se mai arată în comunicatul IGPR.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra în vigoare peste câteva zile.

Sucursalele şi oficiile judeţene de poştă vor încheia protocoale de colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene, respectiv cu Direcţia de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Protocolul a fost semnat luni, de inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă şi de directorul Poştei Române, Tudor Gabriel Bohălţeanu.

În luna ianuarie a avut loc o întâlnire între Tobă şi Bohălţeanu, privind luarea unor măsuri comune pentru prevenirea şi reducerea numărului de infracţiuni cărora le cad victime factorii poştali. Tot atunci s-a analizat şi s-a hotărât reactualizarea protocolului de colaborare între cele două instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici