Trei ani de închisoare cu executare pentru doi tineri care au şantajat un preot din Constanţa. Iată ce imagini deţineau

Doi tineri care au şantajat un preot din Constanţa, pe care l-au ameninţat cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă. În primă instanţă, cei doi fuseseră achitaţi.

2265 afișări
Imaginea articolului Trei ani de închisoare cu executare pentru doi tineri care au şantajat un preot din Constanţa. Iată ce imagini deţineau

Trei ani de închisoare cu executare pentru doi tineri care au şantajat un preot din Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a dispus joi condamnarea celor doi tineri la câte trei ani de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

De asemenea, magistraţii au dispus obligarea celor doi, în solidar, la plata sumei de 10.000 lei, reprezentând despăgubiri civile şi daune morale.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în martie 2012, preotul Ciprian Stoichin a mers la locuinţa unei femei pentru a sfinţi casa, iar după câteva zile femeia l-a chemat din nou pe preot la ea acasă. Cu această ocazie, după ce au consumat băuturi alcoolice, cei doi ar fi avut raporturi intime şi au fost filmaţi de către Ionuţ Cristian Picu, fost absolvent de Teologie, şi Marcel Marin, fost membru al Coralei „Armonia”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului.

Ulterior, cei doi ar fi încercat să-l şantajeze pe preot, cerându-i 15.000 de euro pentru a nu face imaginile publice.

În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus achitarea celor doi, considerând că fapta nu există.

Preotul continuă să slujească în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, fiind consilier administrativ bisericesc. Numele său apare într-un dosar al procurorilor anticorupţie, fiind trimis în judecată, în luna martie a acestui an, alături Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şi un alt angajat al Arhiepiscopiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici