Trei decese şi alte 40 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în ultima săptămână din ianuarie

Trei persoane au decedat din cauza gripei A/H1N1 în ultima săptămână din luna ianuarie, iar la alte 40 a fost confirmată infectarea cu virusul gripal, existând focare locale în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanţa, Prahova şi Mureş, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

19 afișări
Imaginea articolului Trei decese şi alte 40 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în ultima săptămână din ianuarie

Trei decese şi alte 40 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în ultima săptămână din ianuarie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile al INSP a înregistrat, în săptămâna 24 -30 ianuarie, 75 de cazuri de gripă, din care 43 de tip A/H1N1 şi 32 de tip B.

Dintre cele 43 de persoane la care a fost confirmată infectarea cu virusul gripal A/H1N1, trei au decedat, în judeţele Bistriţa, Constanţa şi Sălaj.

Medicii au constatat o tendinţă crescătoare a virozelor respiratorii acute şi a gripei, cu o incidenţă medie care a depăşit nivelul bazal, fără însă să fie depăşie valorile maxime aşteptate.

În prezent există focare locale în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa, Prahova şi Mureş, precum şi activitate sporadică în restul ţării.

Totodată, la nivel naţional au fost înregistrate, în ultima săptămână din ianuarie, 6.644 de cazuri de infecţii acute respiratorii, cele mai mult, respectiv 2.289, la grupa de vârstă 0-4 ani , urmată de grupa 5-14 ani, cu 1.925 de cazuri.

Până la sfârşitul lunii ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.140.589 de persoane, dintre care 572.884 la grupa de vârstă peste 65 ani, potrivit datelor înregistrate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică.

De la începutul supravegherii infecţiilor respiratorii şi gripei, respectiv din octombrie 2010 şi pâna în 1 feruarie 2011 au fost înregistrate 121 de cazuri de gripă, din care 79 de tip A/H1N1, 40 de tip B şi două de tip A/H3N2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici