Trei fraţi cu vârste mai mici de 5 ani din Suceava au fost internaţi la spital cu rujeolă. Părinţii au refuzat să îi vaccineze

Un nou focar de rujeolă a apărut în judeţul Suceava, după o pauză de patru luni, autorităţile sanitare anunţând, miercuri, că trei fraţi din oraşul Rădăuţi au fost internaţi în spital după ce părinţii au refuzat vaccinarea.

302 afișări
Imaginea articolului Trei fraţi cu vârste mai mici de 5 ani din Suceava au fost internaţi la spital cu rujeolă. Părinţii au refuzat să îi vaccineze

Trei fraţi au fost internaţi la spital cu rujeolă, după ce părinţii au refuzat să îi vaccineze

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, au anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că rujeloa a reapărut în judeţul Suceava, după o pauză de patru luni în care nu au mai fost înregistrate noi îmbolnăviri, la spital ajungând trei fraţi, toţi cu vârste sub 5 ani.

“Au fost diagnosticaţi şi internaţi în spital trei fraţi, nevaccinaţi, cu vârste sub cinci ani, din municipiul Rădăuţi. Părinţii au refuzat vaccinarea micuţilor, atât la vârsta recomandată, cât şi ca măsură de protecţie pentru ceilalţi doi frăţiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei”, a anunţat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinariu.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava spune că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă.

“Rujeola este o infecţie virală, care poate evolua cu complicaţii majore, ce pot merge până la deces. Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi ulterior la vârsta de 5 ani. Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte”, se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici