Trei noi cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Vaslui şi Bârlad

Trei noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţul Vaslui, duminică, de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, fiind vorba despre trei elevi de liceu, doi de la Grupul Şcolar Industrial "Ştefan Procopiu" Vaslui şi unul de la Colegiul Naţional "Roşca Codreanu" din Bârlad.

168 afișări
Imaginea articolului Trei noi cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Vaslui şi Bârlad

Trei noi cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Vaslui şi Bârlad (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cei trei adolescenţi sunt elevi în clasa a XII-a la cele două unităţi de învăţământ şi, odată cu confirmarea noului virus gripal, pe baza probelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, au fost internaţi în secţii de boli infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, respectiv Spitalul de Urgenţă Bârlad.

"În toate cele trei cazuri este vorba de o formă uşoară a bolii, elevii urmând tratamentul medical specific pentru gripa AH1N1. În prezent, se efectuează o anchetă epidemiologică în vederea identificării şi izolării persoanelor cu care au venit în contact elevii", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Pe lângă ancheta epidemiologică, autorităţile sanitare vasluiene au dispus, de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, suspendarea cursurilor, pentru minim şapte zile, la clasele în care învaţă cei trei elevi.

Până duminică, în judeţul Vaslui mai fuseseră confirmate trei cazuri de gripă nouă, la un tânăr de 23 de ani din Bârlad, student la o facultate din Iaşi, şi la tatăl acestuia, în vârstă de 53 de ani, precum şi la o tânără de 28 de ani, din localitatea Puşcaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici