Trei persoane au fost arestate în Bucureşti, pentru înşelăciuni bancare

Trei membri ai unei grupări, care a obţinut credite bancare cu acte false, au fost arestaţi preventiv de către Tribunalul Bucureşti, iar alte 34 de persoane folosite de aceştia pentru a frauda băncile sunt cercetate în libertate.

708 afișări
Imaginea articolului Trei persoane au fost arestate în Bucureşti, pentru înşelăciuni bancare

Trei persoane au fost arestate în Bucureşti, pentru înşelăciuni bancare (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Astoret Magdalena Cojocaru este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale falsificate şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Liliana Roxana Vasile de fals privind identitatea şo înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Vasile Vasilescu, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit Parchetului, în perioada septembrie 2010 - mai, Liliana Roxana Vasile şi Vasile Vasilescu ar fi racolat 34 de persoane dispuse să solicite şi să obţină credite de la mai multe unităţi bancare.

Aceştia ar fi pus la dispoziţia celor 34 de persoane actele necesare pentru accesarea creditelor, i-ar fi însoţit la unităţile bancare, iar după obţinerea banilor ar fi solicitat jumătate din valoarea creditului, sumele fiind ulterior împărţite de cei trei inculpaţi.

Potrivit procurorilor, Magdalena Cojocaru ar fi falsificat adeverinţe de venit, contracte de muncă, carnete de muncă, ştampile ale Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe care apoi le-a aplicat pe contractele de muncă pentru a le da aparenţa de valabilitate.

Anchetatorii mai susţin că Liliana Roxana Vasile s-ar fi folosit de împuterniciri falsificate de Magdalena Cojocaru şi, în baza acestora, ar fi determinat instalarea de posturi telefonice, înregistrate pe numele firmelor la care se pretindea că lucrează persoanele care solicitau creditele. Aceste "firme" erau însă controlate de către inculpaţi şi de la numerele de telefon inculpaţii făceau confirmarea către reprezentanţii băncilor cu privire la toate datele necesare ale pretinşilor angajaţi.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la 184.179,06 de lei şi 18.800,64 de euro.

Cele 34 de persoane care ar fi obţinut sau au încercat să obţină credite folosind documentele falsificate sunt cercetate în stare de libertate, fiind acuzate de înşelăciune şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici