Trei persoane, reţinute pentru că au înşelat bucureşteni minţindu-i că au câştigat premii

Trei persoane au fost reţinute pentru că, recomandându-se a fi directori de companie de telefonie sau de bancă, au pretins bani de la mai mulţi bucureşteni, cărora le-au spus că sunt câştigători de premii de până la 60.000 de euro, fiind clienţi ai companiei de telefonie fixă.

186 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, reţinute pentru că au înşelat bucureşteni minţindu-i că au câştigat premii

Trei persoane, reţinute pentru că au înşelat bucureşteni minţindu-i că au câştigat premii (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant delict, miercuri, trei persoane, membri ai unei grupări specializată în săvârşirea de înşelăciuni prin telefon, suspectaţi de fraudarea mai multor persoane din Capitală.

"Din primele cercetări efectuate de către judiciarişti a reieşit faptul că, folosind nume şi calităţi mincinoase, suspecţii le-au prezentat părţilor vătămate ca adevărată împrejurarea conform căreia aceştia ar fi câştigat, în calitate de clienţi ai unei companii de telefonie fixă, premii în valoare de până la 60.000 de euro", precizează Poliţia Capitalei.

Astfel, membrii reţelei îşi atribuiau calităţi precum cea de director al unei companii de telefonie, director de unitate bancară, notar public sau comisar de poliţie, solicitând celor pe care i-au apelat transferarea unor sume de bani prin poştă, pentru ca acestea să poată intra apoi în posesia potenţialului premiu.

Prin acest mod de operare, suspecţii ar fi înşelat trei persoane, cu suma totală de 3.750 euro şi 15.500 lei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu trei dintre suspecţi în stare de reţinere, un al patrulea membru al grupării fiind deja arestat în altă cauză.

Cei trei suspecţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de joi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici