Trei tineri au fost reţinuţi pentru vandalizarea uni cort în Capitală de Ziua Romilor

Poliţiştii din Capitală au reţinut, luni, trei bărbaţi ca principali suspecţi de incitare la ură şi discriminare în cazul incidentului de sâmbătă dimineaţă, când un cort amplasat de Ziua Internaţională a Romilor a fost vandalizat în Piaţa Universităţii.

1960 afișări
Imaginea articolului Trei tineri au fost reţinuţi pentru vandalizarea uni cort în Capitală de Ziua Romilor

Trei tineri au fost reţinuţi pentru vandalizarea uni cort în Capitală de Ziua Romilor

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Capitalei, cei trei tineri, de 23, 27 şi respectiv 34 de ani, au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie ca principali suspecţi, iar apoi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţiile de incitare la ură, discriminare şi distrugere.

"A fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar ulterior, organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate, prin reprezentanţi. Au fost demarate investigaţii în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenţii de pază care aveau atribuţii în supravegherea obiectivului, astfel reuşindu-se ca în data de 10 aprilie a.c., bănuiţii să fie identificaţi.", se arată în comunicat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru agenţia MEDIFAX că cei trei tineri şi-au recunoscut faptele şi au susţinut că le pare rău. Aceştia au povestit că au consumat băuturi alcoolice în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, iar la întoarcerea spre casă au decis să vandalizeze cortul după ce au crezut că este un cort pentru concert de manele, neştiind că e vorba de un eveniment pentru Ziua Internaţională a Romilor. Aceleaşi surse declară că tinerii vor fi duşi la Parchet pentru audieri, dar că sunt puţine şanse să se ceară arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii din Capitală verifică şi paznicii care trebuiau să aibă grijă de cortul amplasat în Piaţa Universităţii, aceştia fiind anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu şi favorizarea infractorului.

"Având în vedere că agenţii de pază ce aveau obiectivul în sarcină nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi ar fi părăsit zona posturilor, se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi favorizarea faptuitorului.", se arată în comunicatul Poliţiei.

Pe cortul amplasat în Piata Universităţii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare. Mai mulţi demnitari, miniştri şi secretari de stat, printre care şi Ministrul Justiţiei, şi-au arătat indignarea faţă de mesajele rasiste înscrise pe cortul unde se susţineau evenimente de Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită pe 8 Aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici